Ingrediente
1 morcov mare
o rădăcină de păstârnac
1/2 telină mică
2 cartofi
1 ceapă mică
1 ardei gras roșu
100 g mazăre verde congelată
1 dovlecel mic
8-10 roșii cherry
o conservă de 400 g fasole roșie prefiartă
1 cub vegeta legume (opțional)
sare și piper
2 litri apă
Mod de preparare
Pregătim legumele - tăiem cuburi țelina, păstârnacul, cartofii și morcovul, tăiem felii sau bastonașe dovlecelul, tăiem fâșii ardeiul gras și scoatem mazărea de la congelator. Desfacem conserva de fasole roșie, punem fasolea intr-o sită și o clătim de apa in care a fost conservată. Tăiem sferturi roșiile cherry.
Intr-o cratiță de 3 litri, punem o lingură de ulei de măsline (poate fi și de floarea soarelui) și călim ceapa care a fost tăiată mărunt anterior. Când ceapa devine sticloasă (2-3 minute) adăugăm toate legumele in afară de fasole și roșii. Peste legume punem 2 litri de apă și un cub de vegeta legume (opțional pentru intensificarea gustului), sare și piper.
Fierbem aproximativ 15-20 minute la foc mediu sau până legumele sunt fierte. Când legumele sunt gata, adăugăm roșiile, fasolea scursă de apă și mai dăm 2-3 clocote (3-4 minute). Gustăm de sare și piper și dacă mai trebuie adăugăm (după gustul fiecăruia).
Supa este gata, o punem intr-un bol și putem servi. Dacă doriți puteți adăuga puțin pătrunjel verde tocat deasupra.
Să aveți poftă !
Pregătim legumele - tăiem cuburi țelina, păstârnacul, cartofii și morcovul, tăiem felii sau bastonașe dovlecelul, tăiem fâșii ardeiul gras și scoatem mazărea de la congelator.
Desfacem conserva de fasole roșie, punem fasolea intr-o sită și o clătim de apa in care a fost conservată.
Tăiem sferturi roșiile cherry.
Intr-o cratiță de 3 litri, punem o lingură de ulei de măsline (poate fi și de floarea soarelui) și călim ceapa care a fost tăiată mărunt anterior. Când ceapa devine sticloasă (2-3 minute) adăugăm toate legumele in afară de fasole și roșii.
Peste legume punem 2 litri de apă și un cub de vegeta legume (opțional pentru intensificarea gustului), sare și piper.
Fierbem aproximativ 15-20 minute la foc mediu sau până legumele sunt fierte. Când legumele sunt gata, adăugăm roșiile, fasolea scursă de apă și mai dăm 2-3 clocote (3-4 minute). Gustăm de sare și piper și dacă mai trebuie adăugăm (după gustul fiecăruia).
Supa este gata pentru a fi servită. Dacă doriți puteți adăuga puțin pătrunjel verde tocat deasupra.
Să aveți poftă !