Ingrediente
5 oua (10 jumatati )
1 avocado copt
sucul de lamaie (dupa gust)
cateva fire de patrunjel proaspat(tocat ptr compozitie si decor)
ceapa verde (optional)
sare, piper
Mod de preparare
Ouale spalate cu grija se vor pune la fiert intr-o oala cu apa rece si un praf de sare, cca 10 minute
Dupa fierbere, se va elimina apa fierbinte din oala si se adaugata apa rece si cateva cuburi de gheata (optional). se lasa cca 5 minute pentru a se raci foarte bine.
Ouale fierte tari se vor curata de coaja, se taie in jumatati , se scot galbenusurile, se zdrobesc cu o furculita sau se trec printr-o sita deasa.
Taiem avocado, îi scoatem pulpa si îl zdrobim cu o furculita, adaugam si galbenusurile care mai intai au fost trecute printr-o sita deasa . Adaugam sarea, piperul, sucul de lamaie si verdeturile tocate cat mai marunt.
Umplem jumatatile de ou cu pasta de avocado obtinuta si le ornam cu patrunjel sau busuioc, dupa preferinta.
Platoul cu oua umplute se va acoperi cu o folie (cu rol de a pastra alimentele in stare initiala) si se va da la rece in frigider pana la servire.
Să aveți poftă !
Fierbem ouăle și le decojim
Le tăiem in jumătăți și le scoatem gălbenușurile
Gălbenușurile le trecem printr-o sită deasă pentru a obține o pastă fină și omogenă
Tăiem avocado, îi scoatem pulpa și îl zdrobim cu o furculiță
Intr-un bol amestecăm pasta de avocado cu gălbenușurile date prin sită și omogenizăm foarte bine, asezonăm cu sare și piper
Cu ajutorul unui poș cu dui stelat, umplem jumătățilr de albus de ou cu pasta rezultată
Sa aveți poftă !