Ingrediente
500 g ficat de vită
2 linguri ulei vegetal
condimente pentru marinare uscată Fuchs
sare și piper (daca mai este nevoie)
Mod de preparare
Ficatul se tine in apa rece 1/2-1 ora pentru eliminarea sângelui (știm cu toții ca ficatul este colector de sânge), se scurge de apa si se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a elimina cat mai bine umezeala.
Tăiați ficatul felii cu grosimea de 1,5-2 cm, lăsați la temperatura camerei și asezonați cu condimente pentru grătar. Eu am folosit condiment pentru marinare uscată de la Fuchs.
Puneti grill-ul (sau o tigaie) la incins la foc tare. Când s- incins, reduceti focul la mediu spre mare si asezati bucatile de ficat pe grill și le rumeniti apoximativ 3-4 minute. Intoarceti pe cealalta parte si mai rumeniti 3-4 minute. Ficatul nu trebuie sa fie uscat deoarece devine tare si innecacios.
Atentie, nu adaugati sare peste ficat înainte de gatire pentru ca se va întari.
Poate fi servit asa simplu dar, eu îl prefer cu mujdei de usturoi (rețeta aici) . Este un dliciu, să aveți poftă !
Tăiați ficatul felii cu grosimea de 1,5-2 cm, lăsați la temperatura camerei și asezonați cu condimente pentru grătar
Eu am folosit condiment pentru marinare uscată
Puneți peste ficat 1-2 linguri de ulei și distribuiti pe toate feliile (uleiul ajută să nu se prindă de grill dar și sigilează bucatile de ficat pentru a păstra sucul iîn interior)
Încingeți bine grill-ul, dacă nu aveți gill puteți folosi o tigaie antiaderentă, așa ca mine😏
Așezăm pe farfurie și servim cu mujdei de usturoi și cartofi prăjiti. Este un deliciu, să aveți poftă !