Ingrediente
Pentru chiftele
800 g piept de porc (sau ceafă)
2 linguri pesmet
50 ml lapte 3,5% grasime
2 ouă
2 felii de pâine inmuiate în lapte
1/2 linguriță rasă de sare
1/2 linguriță piper măcinat
1/2 linguriță usturoi granulat
1/2 linguriță boia dulce
2 legături mărar
5-6 linguri făina albă pentru format chiftelele
ulei pentru prăjit (aprox.1/2 litri)
Pentru cartofi la cuptor:
1 kg cartofi noi mici
20-30 g unt
un vârf de linguriță de boia dulce de ardei
sare
piper
usturoi granulat (opțional)
Mod de preparare
Pieptul de porc se spală, se stege cu un prosop de hârtie și se porționează. Se toacă la mașină prin sita mica.
Adăugam in bol peste carnea tocată mărarul spalat si tocat marunt, usturoiul granulat (daca nu aveti usturoi granulat puteti pune 3-4 catei de usturoi cutatati de coaja bine zdrobiti), sarea, piperul proaspat macinat, cele 2 felii de pâine inmuiate in 50 ml lapte maruntite, pesmetul si ouăle. Omogenizăm compoziția și o lăsăm 30 de minute să-și dezvolte aromele.
Luăm câte o lingură din compoziție, pe care o trecem prin făină de grâu si cu mâna formăm chiftelele.
Intr-o tigaie punem ulei la incins, cand este fierbinte punem una câte una chiftelele in tigaie și le lăsăm la foc mediu spre tare la prăjit. Dupa 8-10 minute (sau când se reduce spuma care se formeaza la prajit) intoarcem chiftelele pe cealaltă parte si din 2 in 2 minute le intoarcem din nou până obtinem niște chiftele rumenite pe gustul nostru (mai crocante sau mai putin crocante).
La final, chiftelele trebuie să fie crocante la exterior (fără a fi arse) si suculente in interior (fără a fi crude).
Cartofii noi îi spălăm (lasăm în coajă), îi punem intr-o tavă în care am adăugat untul, îi presărăm cu sare, piper, boia, usturoi și îi introducem la cuptorul preîncălzit la 220 grade celsius pentru 20-25 minute până devin arămii.
Cartofii noi cu textura lor fină și gust delicat, sunt copți la cuptor până devin crocanți la exterior și moi la interior, iar alături de chiftelele suculente,, formează o combinație excelentă. Este o rețetă ușor de realizat, ideală pentru o cină rapidă, dar și pentru o masă de sărbătoare, care va satisface întreaga familie.
Aranjăm pe farfurie și servim. Să aveți poftă !
Pieptul de porc se spală, se stege cu un prosop de hârtie și se porționează
Se toacă la mașină prin sita mica
Adăugam peste carnea tocată mărar, usturoi, sare, piper, pesmet și ouă
Adăugăm cartoful dat pe răzătoare mică și scurs. Omogenizăm compoziția și o lăsăm 30 de minute să-și dezvolte aromele
Luăm câte o lingură de compoziție, pe care o trecem prin făină albă si cu mâna formăm chiftelele
Intr-o tigaie punem ulei la incins, cand este fierbinte punem una câte una chiftelele in tigaie și le lăsăm la foc mediu spre tare la prăjit
Dupa 8-10 minute intoarcem chiftelele pe cealaltă parte si din 2 in 2 minute le intoarcem din nou până obtinem niște chiftele rumenite pe gustul nostru
Cartofii noi îi spălăm (lasăm în coajă), îi punem intr-o tavă în care am adăugat untul, îi presărăm cu sare, piper, boia și îi introducem la cuptorul preîncălzit la 220 grade celsius pentru 20-25 minute.
După 20-25 minute când au o culoare arămie îi scoatem.
Chiftelele deja scoase din uleiul încins pentru aclimatizare.
Aranjăm farfuria și servim.
Să aveți poftă !