Ciorba sau supa sunt preparate care ne duc cu gandul la varsta copilariei si care ne aduc aminte de mirosurile imbietoare din casa parintior sau bunicilor nostri. Aceste preparate pot fi mai mult sau mai putin consistente in functie de ingredientele folosite. La bază, aceste două preparate pot fi identice. Ambele conțin apă, legume și de cele mai multe ori, carne.
Supă de pui cu găluște de griș
Supele sunt preferatele tuturor când vine vorba de felul intâi. Dar ele sunt și remedii excelente pentru recuperarea celor in convalescență.
Dacă aveti poftă de o mâncare tradiţională românească, trebuie neapărat să încercați o ciorbă de fasole cu ciolan afumat ca în Moldova.
Atunci când toamna își face simțita prezența, știm că este timpul să pregătim o supă cremă de dovleac care este unul dintre cele mai consumate preparate cu dovleac. Rețeta este foarte simplă, se pregătește rapid, iar gustul este cu adevărat delicios.
Ciorba de perisoare din carne de pasăre va fi un succes garantat pentru orice mofturos. Poate completa perfect o masă de sărbătoare sau una de zi cu zi, iar cei dragi vor fi încântați de gustul deosebit al acesteia.
Haideți sa facem impreună această supă de varza dulce. Varza se gaseste acum peste tot și foarte mulți dintre noi chiar avem norocul sa o cultivăm in propria gradină. Așa că, de ce să nu facem astăzi o supă de varză dulce. Este o retetă sănătoasă binevenită oricând pentru cei care o indrăgesc și, deși o recunoaștem de cele mai multe ori ca facând parte dintr-o dietă minune cu supă de varză, mie imi place să o prepar in orice anotimp al anului datorită gustului familiar păstrat din copilarie.
Supă de pui cu tăiței
Pentru o bună reușită a supelor este bine de știut că, după ce au fiert toate ingredientele, se va opri focul, iar legumele vor fi lăsate in supă incă 30 de minute pentru ca acestea să-și lase toată savoarea.
Ciorbă de fasole păstăi cu suc de roșii
Îți plac ciorbele, dar nu mai știi ce rețetă să prepari pentru un prânz delicios ? Încearcă rețeta simplă și gustoasă de ciorbă de fasole păstăi.
O supă deosebit de gustoasă, hrănitoare si concentrată, dar ușoară și delicată, cu un aport sporit de vitamine. Mai mult, curcanul este considerat o opțiune mai sănătoasă comparativ cu alte tipuri de carne, având un conținut mai mic de grăsimi saturate.
Astăzi vă invit să pregătim o ciorbă de afumătură, care pe lângă savoare are și un loc deosebit în cultura culinară românească, fiind legată de tradițiile și obiceiurile din divrse regiuni ale țării. Gustul său puternic este reconfortant, fiind ideal pentu zilele reci de iarnă. Este un preparat de sezon care poate fi pregătit ușor cu ingrediente tradiționale de casă.
Această supă de legume este un preparat sănătos și savuros, perfect pentru a adăuga un strop de prospețime și vitalitate mesei tale. Este o rețetă clasică, plină de nutrienți, ce combină legume proaspete, gătite pentru a crea un preparat ușor, dar hrănitor. Ideală pentru o masă rapidă sau o seară reconfortantă, supa conține morcovi, cartofi, țelină, ceapă și dovlecei, toate fiind fierte împreună pentru a lăsa aromele să se amestece. Poți adăuga verdeață proaspătă, cum ar fi pătrunjel, pentru un plus de savoare.