Cârnați tradiționali moldovenești
Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă și începem să ne gândim deja la masa de Crăciun, care trebuie să fie cât mai îmbelșugată, cu mâncăruri alese și preparate tradiționale din carne, am pregătit o rețetă delicioasă de cârnați moldovenești cu câteva imbunătățiri aduse în decursul anilor, care sper să fie și pe gustul vostru.
Șuncă fiartă preparată în casă
De cum dă frigul, toți învepem să ne gândim la alimente mai consistente, iar în topul preferințelor este și șunca fiarta și afumată, delicioasă și aromată cu usturoi. Este o rețetă ardelenească, iar datorită fierberii mai pierde din grăsimi și are o textură fragedă.
Șuncă crudă - afumată pentru gratar sau preparate din carne
Șunca este una dintre cele mai răspândite specialități din carne de porc. Savuroasă, cu arome fine, de multe ori condimentata cu ierburi aromate, afumată cu lemn de fag ori de cires, șunca de casa este binevenită mereu pe mesele noastre, menită să ne imbie simțurile.
Toba de casă este un preparat nelipsit de pe masa de sărbători. Modul de preparare a reţetei s-a transmis de la o generaţie la alta. Chiar dacă acum găsim și în comerț preparate din carne de porc gata făcute, cele mai bune rămân cele pregătite în casă
Când spui carne la garnița, te gândești la o carne fragedă și afumată, savurată într-o zi de iarnă. Este un preparat ușor de făcut, dar trebuie respectată rețeta tradițională românească.
Jumări de porc crocante la exterior și fragede în interior
Pe lângă alte rețete tradiționale, delicii autentice sunt și jumările din slănină de porc, perfecte pentru a fi servite alături de mămăliguță și ceapă, în mod tradițional românesc. Vă invit să descoperiți cum puteți găti jumări delicioase și aromate 😉 la voi acasă cu un minim de efort și la un preț mai mult decât competitiv decât prețul de piață!