Ingrediente:
800 g ghebe fierte și tocate
50 ml ulei vegetal
1 ceapă de mărime medie
1 lingură pastă de ardei
1 ardei gras roșu
1 linguriță vegeta
piper proaspat măcinat
verdeată (pătrunjel si mărar)
Mod de preparare
Curatam de frunze si imputitați ghebele si le clătim bine de 3-4 ori cu apa rece. Pentru a obtine 800 g ghebe fierte si tocate este necesat sa aveti ininte de fierbere 1.5-2.0 kg ghebe crude. Punem intr-o oala de 3 litri cu apa la fiert si cand da in clocot adaugam ghebele. Lasam la fiert 10-15 minute, luam cu o paleta spuma care se formeaza la fiert (sigur mai raman impuritati dupa spalare care se vor ridica in spuma formata).
Scurgem apa in care au fiert ghelele si le lasam sa se raceasca. Montam la masina de tocat sita mare si le tocam.
Punem intr-o tigaie antiaderenta uleiul, adaugam ceapa tocata marunt si 2-3 linguri de apa, calim 4-5 minute adaugam ghebele tocate si gatim 10 minute la foc mediu (sau pana la eliminarea completa a apei) amestecand din cand in cand . Adaugam pasta de ardei, ardeiul gras roșu taiat cubulete, vegeta și piperul proaspat macinat.
Mai gatim 5-8 minute amestecand de 2-3 ori compozitia astfel formata. Preparatul este gata, oprim focul si adaugam verdeata tocata marunt.
Spălăm ghebele, le fierbem și le scurgem de apa in care au fiert
Punem ghebele tocate la călit in ulei vegetal
Călim ghebele 10 minute, adăugăm ardeiul și pasta de ardei, mai călim 5 minute
Sa aveti poftă