200 g paste (in cazul de fată - tagliatelle)
100 g măsline fară sâmburi (negre+verzi)
150 g roșii cherry
1-2 ardei kapia roșu
busuioc uscat mărunțit
busuioc verde (optional)
sare
1 morcov
1 dovlecel
2 l apă
piper
50 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Este indicat sa le fierbem mai al dente, deoarece ele isi vor continua gatirea in sosul de legume. Pastram 50-100 ml din lichidul in care am fiert pastele, cu el vom subtia sosul in caz de nevoie.
Punem pe foc o tigaie in care adaugam uleiul de masline, morcoul si dovlecelul taiate felii subțiri, sare, piper. Adaugam rosiile cherry (daca sunt mai mari le taiem in jumatate) si călim totul 5 minute la foc mediu. Adaugam ardeii taiati feliute sau rondele, maslinele taiate rondele si busuiocul maruntit si gătim totul 3-4 minute. Daca este nevoie mai putem adauga 50 ml din lichidul de la fiertul pastelor (sau cat este nevoie).
Scurgem pastele de apa si le adaugam in sos (păstrăm 1/3 din cantitatea de sos pentru asezonare direct in farfurie). Gătim totul 1-2 minute impreuna.
Aranjam pastele pe farfurie, adaugam câteva masline taiate rondele, asezonam cu sosul de legume rămas si decoram cu frunze de busuioc.
Punem pe foc o tigaie în care adăugăm uleiul de măsline, morcoul și dovlecelul tăiate felii subțiri, sare, piper
Adăugăm roșiile cherry (dacă sunt mai mari le tăiem în jumatate) și călim totul 5 minute la foc mediu.
Adăugăm ardeii tăiați feliuțe sau rondele
Adăugăm maslinele tăiate rondele, busuiocul mărunțit și gătim totul 3-4 minute.
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj (in funcție de pastele folosite între 4 și 8 minute). Este indicat să le fierbem mai al dente, deoarece ele își vor continua gătirea in sosul de legume. Pastram 50-100 ml din lichidul în care am fiert pastele, cu el vom subția sosul in caz de nevoie.
Acum, dacă este nevoie mai putem adăuga în sosul de legume 50 ml din lichidul de la fiertul pastelor
Scurgem pastele de apă și le adăugăm în sos (păstrăm 1/3 din cantitatea de sos pentru asezonare direct in farfurie). Gătim totul 1-2 minute impreună.
Aranjăm pastele pe farfurie, adăugăm câteva masline tăiate rondele, asezonăm cu sosul de legume rămas și decorăm cu frunze de busuioc verde.
Să aveți poftă !