8-10 rosii cherry (sau orice alt tip de roșii)
100 g branză de consistență tare (branză de vaci; telemea) la
care adaugam 2 linguri de smântână
sau
1-2 cutii cremă de branză cu verdețuri delaco
1/2 linguriță oregano măcinat
mărar, pătrunjel, ceapa verde
Mod de preparare
Rosiile se spala, se sterg cu un prosop absorbant de bucatarie, apoi le vom taia un capacel la partea superioara si le vom scobi cu o lingurita ( sau un cutitas bine ascutit ) pentru a indeparta miezul ( acesta fiind folosit la ciorbe, supe, sosuri ).
Dupa care, rosiile se vor pune la scurs cu fata in jos, pentru cca 20 minute (cat se va pregati crema de branza).
Branza, fie de vaci, telemea, etc..pentru a fi mai fina se va da prin blenderul de bucatarie, impreuna cu smantana, oregano, sare ( doar in cazul branzei de vaci) cca 3-4 minute.
Crema de branza se va transfera intr-un bol, peste care se va pune mararul tocat marunt (din care oprim cateva fire pentru ornat), amestecam cu o spatula, apoi gustam si adaugam dupa preferinta, sare, piper.
Cu crema de branza astfel obtinuta vom umple rosiile la care în prealabil am scos mijlocul cu ajutorul unei lingurite si putem adauga (sau nu) capacelul taiat. Decorati rosiile cu masline, cascaval ras, verdeata, (dupa preferinta).
Pe un platou, vom aseza rosiile umplute, le vom acoperi cu folie alimentara si le vom da la rece, urmand a fi servite. Daca doriti, platoul poate fi decorat cu frunze de salata verde (eu îl prefer asa simplu).
O alta modalitate d a face un platou de rosii cu crema de branză (in functie de ce rosii aveti), in cazul in care aveti rosii de masa normale, este sa taiati rosiile rondele si sa puneti alternativ un strat de rosii, un strat de crema de branza, repetand straturile.
Spălăm și ștergem cu un șervețel de bucătărie roșiile
Eu am folosit cremă de brânză delaco cu verdeață
Umplem roșiile cherry și
decorăm
În cazul in care aveti rosii de masa normale, un alt mod de pregătire este sa taiati rosiile rondele si sa puneti alternativ un strat de rosii, un strat de crema de branza, repetand straturile.