Ingrediente:
1 dovlecel galben
1 dovlecel verde
1 ardei gras rosu
1 ceapă roșie de mărime mijlocie
sare
piper măcinat
2 linguri ulei de măsline
20-30 g unt 80% grăsime
Decor (opțional)
busuioc verde
boabe de piper roșu cayenne
Mod de preparare
Pieptul de rață se spală, se curăță de eventuale ”pene” rămase de la tranșare, se zvântă cu un prosop de hârtie și se lasă la temperatura camerei timp de 30 minute.
Cât timp se aclimatizează pieptul de rață, ne ocupăm de legume : spălăm dovleceii, scoatem mijlocul cu semințe și îi tăiem fâșii. Procedăm la fel și cu ardeii iar ceapa roșie o tăiem rondele.
După 30 minute, crestăm pielea pieptului de rață (ca în imagine) până aproape de carne (să evităm desprinderea), o condimentăm cu sare și piper și
o punem cu pielea în jos intr-o tigaie ”rece” pe care o vom pune la foc iute. Rumenim carnea timp de 5 minute după care o întoarcem pe cealaltă parte și o mai ținem aproximativ 5 minute.
Așezăm pieptul astfel rumenit pe un platou și îl introducem la cuptorul preîncălzit la 180-190 grade celsius pentru aproximativ : 6-7 minute pentru ”în sânge”, 9-10 minute pentru ”mediu” și 12-14 minute pentru ”bine făcut”
Cât va sta pieptul la cuptor vom sota legumele: punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline, ceapa tălată rondele și călim 2-3 minute până devine ”sticloasă”.
Scoatem ceapa astfel călită, punem 20-30 g unt cu 80% grasime iar când untul s-a topit adăugăm dovleceii și ardeii tăiați fâșii. Călim la foc mediu spre mare 5-6 minute după care adăugăm ceapa călită anterior. Condimentăm cu sare și piper și mai ținem pe la foc mediu 1-2 minute.
Scoatem legumele pe un platou și îl introducem în cuptor până feliem pieptul de rață.
Feliem pieptul de rață în bucăți de 1,0 - 1,5 cm grosime. preparatul este gata mai avem nevoie de o farfurie .
Aranjăm pe farfurie felii de piept de rață după care completăm cu legumele sote și decorăm cu busuioc verde și boabe de piper cayenne.
Să aveți poftă !
Pieptul de rață se spală, se curăță de eventuale ”pene” rămase de la tranșare, se zvântă cu un prosop de hârtie și se lasă la temperatura camerei timp de 30 minute.
Cât timp se aclimatizează pieptul de rață, ne ocupăm de legume : spălăm dovleceii, scoatem mijlocul cu semințe și îi tăiem fâșii.
Procedăm la fel și cu ardeii iar .....
..... ceapa roșie o tăiem rondele.
După 30 minute, crestăm pielea pieptului de rață (ca în imagine) până aproape de carne (să evităm desprinderea), o condimentăm cu sare și piper și ....
.... o punem cu pielea în jos intr-o tigaie ”rece” pe care o vom pune la foc iute. Rumenim carnea timp de 5 minute după care ...
.... o întoarcem pe cealaltă parte și o mai ținem aproximativ 5 minute.
Așezăm pieptul astfel rumenit pe un platou și ....
.... îl introducem la cuptorul preîncălzit la 180-190 grade celsius pentru aproximativ : 6-7 minute pentru ”în sânge”, 9-10 minute pentru ”mediu” și 12-14 minute pentru ”bine făcut”
Cât va sta pieptul la cuptor vom sota legumele: punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline, ceapa tălată rondele și călim 2-3 minute până devine ”sticloasă”.
Scoatem ceapa astfel călită, punem 20-30 g unt cu 80% grasime iar când untul s-a topit adăugăm dovleceii și ardeii tăiați fâșii.
Călim la foc mediu spre mare 5-6 minute după care adăugăm ceapa călită anterior. Condimentăm cu sare și piper și mai ținem pe la foc mediu 1-2 minute.
Scoatem legumele pe un platou și îl introducem în cuptor până feliem pieptul de rață.
Feliem pieptul de rață în bucăți de 1,0 - 1,5 cm grosime. preparatul este gata mai avem nevoie de o farfurie .
Aranjăm pe farfurie felii de piept de rață după care completăm cu legumele sote și decorăm cu busuioc verde și boabe de piper cayenne.
Să aveți poftă !