Ingrediente
500 g mici din carne de porc și vită
muștar
sos de cilli dulce (optional)
Pentru cartofii prajiti
1 kg cartofi
80 ml ulei
sare
piper proaspăt măcinat
usturoi granulat
boia dulce de ardei
In cazul de față avem doua metode de preparare
1. Preparare clasica - cartofii la tigaie + micii la tigaie grill
Micii inainte de a fi puși pe grill trebuie lasati la temperatura camerei sa se aclimatizeze cca 20-30 minute, timp in care ne ocupam de cartofi.
Desi sunt formati in momentul cumpararii, inainte de a-i aseza pe gratar, pentru un rezultat bun mititeii trebuie formati inca o data cu mana umeda, apoi frigeti-i pe toate partile.
Curățam cartofii, ii tăiem, ii spalăm cu apă rece și ii punem intr-un bol pe un prosop de hârtie la zvântat, după care îi condimentăm
Punem uleiul intr-o tigaie antiaderentă. Adăugăm cartofii care au fost condimentați cu sare, piper, usturoi granulat și boia de ardei dulce și îi punem pe plita la o temperatura medie pentru 10-15 minute, timp in care amestecam de carteva ori pentru o rumenire uniforma.
Punem grill-ul la incins la foc tare. Cand acesta este gata, îl ungem cu o pensula cu putin ulei (pentru a evita prinderea micilor), așezam micii pe grill la inceput pentru 6-8 minute dupa care ii intoarcem inca de 2 ori la interval de 3-4 minute, in asa fel incât sa se prajeasca pe 3 parti. Trebuie sa avem grija sa nu se rumeneasca prea tare pentru ca vor deveni uscati iar noi ne dorim niste mici suculenti la interior.
Scoateti-i pe un platou si serviti-i cu garnitura de cartofi prajiti si cu muștar, sau salata in functie de preferinte.
2. Preparare la cuptor cu convecție ( metoda aleasă de mine in acest caz)
Curățam cartofii, ii tăiem, ii spalăm cu apă rece și ii punem intr-un bol pe un prosop de hârtie la zvântat, după care îi condimentăm
Punem o lingură de ulei intr-o tava antiaderentă și ungem bine suprafața acesteia cu o pensulă. Adăugăm cartofii care au fost condimentați cu sare, piper, usturoi granulat și boia de ardei dulce
Încălzim grill-ul la 280 g Fahrenheit (140 grade celsius). După ce s-a incălzit, adăugăm tava cu cartofi, potrivim temperatura la 140 grade celsius si timpul la 10 minute.
După 10 minute, adăugăm micii pe al doilea grătar poziționat deasupra tăvii cu cartofi și pornim timer-ul la 12 minute. După 12 minute, intoarcem micii pe cealaltă parte si mai lăsșm incă 6 minute, după care atât micii cât și cartofii vor fi gata (în același timp).
Putem servi micii alături de cartofi prăjiti și mustar sau sos de cilli dulce. In cazul de față eu am ales sosul de cilli 😉
Curățam cartofii, ii tăiem, ii spalăm cu apă rece și ii punem intr-un bol pe un prosop de hârtie la zvântat, după care îi condimentăm
Punem o lingură de ulei intr-o tigaie antiaderentă și ungem bine suprafața acesteia cu o pensulă
Adăugăm cartofii care au fost condimentați cu sare, piper, usturoi granulat și boia de ardei dulce
Încălzim grill-ul la 280 g Fahrenheit (140 grade celsius)
După ce s-a incălzit, adăugăm tava cu cartofi, potrivim temperatura la 140 grade celsius si timpul la 12 minute
După 10 minute, adăugăm micii pe al doilea grătar poziționat deasupra tăvii cu cartofi și pornim timer-ul la 12 minute
Fixăm temperatura și timpul de coacere (prăjire)
După 12 minute, intoarcem micii pe cealaltă parte si mai lăsșm incă 6 minute, după care atât micii cât și cartofii vor fi gata (în același timp)
Putem servi micii alături de cartofi prăjiti și mustar sau sos de cilli dulce. In cazul de față eu am ales sosul de cilli 😉