Ingrediente
Pentru friptură
800 g coaste de miel
50 - 60 g unt cu 82% grasime
50 ml ulei de floarea soarelui
1 linguriță boia de ardei dulce
1 linguriță de rozmarin mărunțit
1 linguriță de usturoi granulat (opțional)
sau 2 - 3 căței de usturoi întregi (sau puțin zdrobiți)
sare
piper proaspăt măcinat
Pentru garnitură
600 g fasole verde păstăi
2 linguri ulei de măsline
1/2 ardei kapia roșu (opțional)
sare
piper măcinat
piperoncino (opțional)
Mod de preparare
Am cumpărat o caserolă de coaste de miel proaspete, pe care le-am spălat și le-am zvântat cu prosoape de hârtie.
Într-o tavă, punem 50 ml ulei și 30-40 g unt feliat , așezăm coastele, le condimentăm cu sare, piper, boia de ardei dulce. Deasupra mai putem pune câteva cubulețe mici de unt 20-30 g (pentru frăgezire) și acoperim tava cu folie de aluminiu în care facem cu un cuțit câteva găuri (necesare pentru eliminarea abrului care se formează). Introducem tava la cuptorul preîncălzit la 220 grade celsius pentru 40-50 minute. După ce timpul a expirat, scoatem tava din cuptor, întoarcem coastele pe cealaltă parte, gustăm de sare și piper și dacă mai este nevoie mai putem adăuga, acoperim din nou și o introducem din nou la cuptor pentru 25-30 minute la o temperatură de 190-200 grade.
Cât timp se rumenește carnea ne vom ocupa de fasole. Curățăm cu un cuți extremitătile, o spălăm și o punem la fiert intr-o oală în care am pus 2-3 litri de apă. Dacă fasolea este proaspătă (ca în acest caz) o putem pune la foc direct in apă rece și o fierbem 7-8 minute, dacă este congelată o punem atunci când apa dă în clocot iar timpul de fierbere va fi de doar 3 minute.
Scurgem fasolea de apa în care a fiert, iar într-o cratiță punem 2 linguri de ulei de măsline. Când uleiul este cald adăugăm fasolea, ardeiul kapia tăiat fâșii, condimentăm cu sare, piper, fulgi de ardei iute, etc (după preferințe). Lăsăm la foc mediu 4-5 minute amestecând ușor.
Putem transfera pe un platou dacă dorim ca atât friptura cât și garniura să fie servite pe platou sau putem aranja farfuriile în care servim. Oricare ar fi modul de servire, vă asigur că cina va fi un deliciu.😉
Să aveți poftă !
Am cumpărat o caserolă de coaste de miel proaspete, pe care le-am spălat și le-am zvântat cu prosoape de hârtie.
Într-o tavă, punem 50 ml ulei și 30-40 g unt feliat , așezăm coastele, le condimentăm cu sare, piper, boia de ardei dulce. Deasupra mai putem pune câteva cubulețe mici de unt 20-30 g (pentru frăgezire) și ...
.... acoperim tava cu folie de aluminiu în care facem cu un cuțit câteva găuri (necesare pentru eliminarea abrului care se formează). Introducem tava la cuptorul preîncălzit la 220 grade celsius pentru 40-50 minute. După ce timpul a expirat, scoatem tava din cuptor, întoarcem coastele pe cealaltă parte, gustăm de sare și piper și dacă mai este nevoie mai putem adăuga, acoperim din nou și o introducem din nou la cuptor pentru 25-30 minute la o temperatură de 190-200 grade.
La final așa ar trebui să arate coastele, fragede și frumos rumenite.
Cât timp se rumenește carnea ne vom ocupa de fasole. Curățăm cu un cuți extremitătile, o spălăm și ...
... o punem la fiert intr-o oală în care am pus 2-3 litri de apă. Dacă fasolea este proaspătă ca în acest caz o putem pune la foc direct in apă rece și o fierbem 7-8 minute, dacă este congelată o punem atunci când apa dă în clocot iar timpul de fierbere va fi de doar 3 minute.
Scurgem fasolea de apa în care a fiert, iar într-o cratiță punem 2 linguri de ulei de măsline.
Când uleiul este cald adăugăm fasolea, ardeiul kapia tăiat fâșii, condimentăm cu sare, piper, fulgi de ardei iute, etc (după preferințe). Lăsăm la foc mediu 4-5 minute amestecând ușor.
Putem transfera pe un platou dacă dorim ca atât friptura cât și garniura să fie servite pe platou sau ....
.... putem aranja farfuriile în care servim. Oricare ar fi modul de servire, vă asigur că cina va fi un deliciu.😉
Să aveți poftă !