Search this site
Embedded Files
Skip to main content
Skip to navigation
Retete culinare
Fripturi
Mușchi de vită la grill
Costiță de porc la grătar
Pastramă de oaie trasă la tigaie
Pulpă de porc cu garnitură de cartofi natur și sos de smântână cu parmezan
Mici cu cartofi prajiti
Piept de rață cu sos de merișoare
Fleică de porc la grătar cu cartofi noi și sos de chilli
Friptură de porc la grill cu cartofi prăjiți
Pulpă de porc la cuptor cu garnitură de orez și murături asortate
Ficat de curcan la tigaie
Friptură de porc la grătar cu sos de oțet balsamic de Modena
Friptură gata în 15 minute la cuptor Flavorwave turbo
Piept de pui la grill
Cotlet de porc cu os și legume sote
Afumătură de porc cu sote de fasole verde, morcov și păstârnac
Pulpă de porc cu legume trase la tigaie
Piept de pui tras la tigaie gata în 10 minute
Aperitive
Ouă umplute cu avocado
Ouă umplute cu smântână și maioneză
Salată boeuf
Carpaccio de somon
Tartar de somon
Idei de platouri cu aperitive
Bruschete
Humus de casă
Salată cu ton
Chipsuri de bacon (piept de porc)
Salata de vinete cu ceapă și maioneză
Supe, ciorbe
Supă de pui cu găluște de griș
Supă de pui cu tăiței
Ciorbă de perișoare
Ciorbă de fasole cu afumătură
Ciorbă de fasole păstăi cu suc de roșii
Supă cremă de dovleac
Supă de varză dulce
Supă de curcan cu legume
Ciorbă de afumătură
Supă de legume
Garnituri pentru friptură și rețete pentru cină
Cartofi cu paprika la cuptor
Cartofi prajiți la tigaie
Orez la cuptor (pilaf de orez)
Vinete umplute cu legume și cașcaval
Dovlecei pane
Legume la grătar
Spanac cu ouă ochiuri
Mămăligă (Polenta)
Cartofi cu mozzarella la cuptor
Sufleu de conopidă, cu cașcaval și sos de cilli dulce
Steak de conopidă la cuptor
Legume sote
Orez cu legume
Sote de fasole verde păstăi
Ghebe cu ardei copți servite ca garnitura la o friptură sau ca aperitiv
Cartofi natur
Vinete și dovlecei cu parmezan la cuptor
Fasole bătută cu ceapă caramelizată
Mămăligă cu brânză și ouă ochiuri la cuptor
Preparate cu carne
Fasole cu ciolan afumat
Sărmăluțe moldovenești in foi de viță
Ardei umpluti cu amestec de carne de pasăre si porc
Pulpă de vițel cu sote de morcov si cartofi natur
Ciulama din piept de pui cu ciuperci și smântâmă
Musaca de cartofi cu carne tocată de vită
Chiftele din carne tocată de porc
Mazăre cu cârnați
Varză dulce cu afumătură
Cârnați de casă cu cartofi la cuptor
Pulpă de vită cu ciuperci și morcov
Ficat de vită la tigaie (grill)
Rasol de vită cu garnitură de legume natur și sos de hrean
Sărmăluțe în foi de varză dulce
Mușchiulet de porc cu orez și salată
Pui cu ardei copt și ceapă
Friptură cu sos, ciuperci și piure de cartofi
Piept de pui tras la tigaie cu garnitură de orez
Piept de pui cu bureți de pădure și sos de usturoi
Legume la cuptor cu prosciutto
Dovlecei umpluți cu carne tocată de vită
Șnițel crocant din pulpă de porc și cartofi dulci
Chiftele cu sos
Tocăniță de cartofi cu cârnați afumați
Afumătură la grătar cu garnitură de cartofi cu rozmarin
Rasol de porc cu ghebe, cartofi la cuptor și hrean
Cartofi noi la cuptor cu chiftele
Mușchi de porc afumat cu brocoli și conopidă
Jambon de curcan cu ciuperci și sos de samântână dulce
Mâncare de cartofi cu carne la garniță și varză murată
Preparate cu pește și fructe de mare
File de somon cu cartofi natur, sos de smăntănă și piper
Merluciu cu legume
File de somon cu sparanghel
Somon cu garnitură de spanac și dovlecei
Păstrăv la Air Fryer, sos de smântână cu usturoi și mămăligă
Doradă regală la grătar
Cod de Alaska pane cu sote de mazăre
Saramură de crap
Inele de calamar pane
Creveți in sos de unt și usturoi
Creveți în cuib de cartofi
Paste
Lasagna
Pene cu sos de roșii, parmezan si busuioc
Pappardelle cu piept de pui și parmezan
Spaghete bolognese
Paste cu ton
Paste cu sos Alfredo
Tagliatelle cu mușchi file și brănză cedar
Paste cu prosciutto, sos de smântână și busuioc
Pappardelle cu surimi și sos de smântână cu parmezan
Paste cu legume (rețetă de post)
Pad Thai (variantă adaptată de copiii mei pentru gustul nepoților))
Pad Thai cu creveți
Farfalle cu tofu, suncă presată și broccoli
Spaghetti carbonara
Fusilli cu ardei, sos de smântână și prosciutto
Farfalle cu ciuperci și mozzarella
Tagliatelle cu prosciutto, brânză ”burata”și busuioc
Specialități de ”Farfalle Italiene” cu șuncă crud-uscată și sos alb cremos
Salate
Salată de morcov, dovlecel si ardei kapia
Salată de rucola si varză roșie
Salată de castraveți, roșii și ardei kapia
Salată orientală
Salata de rucola, rosii cherry, castraveti si ardei
Salată de varză
Salată aperitiv de avocado cu mango și legume
Salată de fenicul cu tije de apio și varză roșie
Salată aperitiv de sfeclă roșie cu avocado, nuci, brânză și ouă
Dulciuri, preparate de patiserie și panificație
Dulciuri de casă, torturi și prajituri
Prăjitură pufoasă cu vișine
Tiramisu cu frișcă și mascarpone
Prăjitură cu mere
Clătite clasice umplute de fructe, gem și diferite toppinguri
Prăjitură turnată cu brânză de vaci
Bezele
Vafe simple sau cu miere și fructe
Pancakes/clatite americane
Vafe cu înghețată și fructe
Prăjitură cu iaurt
Eclere cu cremă de vanilie și frișcă
Tartă cu cremă de brânză și fructe
Tartă cu mere și mascarpone
Prăjitură cu mere, nucă și caramel
Pandișpan pufos cu cacao
Cremă de zahăr ars
Prăjitură cu rahat și nuca în foi de napolitană
Cremă de vanilie pentru torturi și prăjituri
Prăjitură cu cremă de mascarpone, frișcă și fructe de pădure
Minitarte cu cremă de vanilie și fructe
Ciocolată de casă
Produse de patiserie și panificație
Cozonac moldovenesc cu nucă
Plăcinte moldovenești cu brânză dulce
Mucenici moldovenești
Gogoși fragede cu iaurt
Cornulețe fragede cu rahat, sau magiun și nucă
”Turte” de cartofi cu brânză de vaci
Saleuri făcute în casă din aluat foietaj
Pâine de casă cu miez pufos și coajă crocantă pentru toate gusturile
Pâine de casă, moale, pufoasă, perfectă pentru sandwich
Mic dejun
Ouă ”ochiuri” cu prosciutto la cuptor
Omletă cu carne la ”garniță”
Omletă cu ceapă și usturoi verde
Ouă ochiuri
Kaiser cu ouă ochiuri și roșii cherry
Omletă cu brânză și legume
Ouă fierte
Orez cu lapte - mic dejun pentru ”pitici”
Cămara pentru iarnă
Legume conservate pentru iarnă
Gogonele îm saramură
Suc de roșii
Pastă de ardei cu ceapă și roșii pentru ciorbe și tocănițe
Gogoșari și conopidă la oțet
Ghebe marinate conservate pentru salată
Ceapa călită pentru gătit, conservată pentru iarnă
Castraveți în saramură
Ardei iuți la oțet pentru iarnă
Ceapă marinată pentru salate
Legume congelate în diferite combinații și forme pentru iarnă
Conopidă în saramură (fără oțet)
Ardei copți conservați pentru iarna
Pepeni verzi în saramură pentru iarnă
Varză în saramură conservată pentru iarnă
Pastă de ardei copți
Pastă dulce de ardei pentru iarnă
Vinete coapte pe grătar conservate pentru iarnă
Zacuscă de ghebe
Fructe conservate pentru iarnă
Gem de coacăze roșii
Gem de zmeură fără semințe
Gem de caise
Smochine deshidratate
Compot de struguri
Chipsuri de mere
Gem de prune (magiun)
Dulceață de dovleac plăcintar
Jeleu de smochine
Sosuri de fructe și legume pentru iarnă
Sos de coacăze roșii pentru friptură
Sos de cireșe pentru friptură
Sos de vișine pentru friptură
Sos de merișoare pentru friptură
Sos de chilli dulce-picant
Sos de usturoi cu leuștean verde pentru consum imediat
Sos chimichurri (sos de pătrunjel)
Sos de smântână cu usturoi
Pesto de busuioc rețetă pentru iarnă
Preparate de post
Iahnie de fasole roșie și albă
Ardei umpluți cu orez
Tocatiță de cartofi și salată asortată
Ciorbă de legume
Ghebe tocate trase la tigaie
Tagliatelle cu ciuperci, ceapă caramelizată și sos pesto
Salată de vinete - preparat de post
Ciulama de ciuperci - preparat de post
Pilaf de orez cu urzici
Parppandelle cu dovlecei, ciuperci și porumb dulce
Preparate pentru masa de Paște
Ouă umplute cu caviar
Rosii cherry umplute cu cremă de brânză
Trei platouri care se completează pe o masă festivă
Aperitiv pentru copii - ciupercuțe
Platou cu smochine
Ouă vopsite
Pască cu brânză dulce de vaci
Drob din piept de pui și pate de ficat
Pulpă de miel la tavă
Idei de rețete - Cum să ”reinventăm” porțiile mici de preparate rămase
Piept de pui cu smântână (ramas din ziua anterioară) și ouă ochiuri
Macaroane cu brânză
Preparate pentru masa de Crăciun
Piftie de porc
Sărmăluțe in foi de varză murată și afumătură
Tobă de casă
Cârnați tradiționali moldovenești
Șuncă fiartă preparată în casă
Caltaboș
Turtă dulce de Crăciun
Friptură de porc pentru masa de Crăciun
Curcan la cuptor pentru masa de Crăciun
Șuncă crudă - afumată pentru gratar sau preparate din carne
Mini-tarte cu somon și cremă de brânză
Canapele cu crostini și Foie Gras
Prăjitură cu bezea, nucă și cremă de cacao
Platou cu șuncă și tobă de casă
Păine cu Camembert, Cedar și brănză maturată
Fursecuri pregătite de nepoți din aluat dospit
Carne conservată ”la garniță”
Prăjitură ”Alba ca Zăpada”
Scutecele Domnului, turte de Crăciun sau Pelincile Domnului
Băuturi alcoolice și nonalcoolice
Limonadă
Limonadă cu lamâie, portocală și mentă
Limonadă cu căpșuni, lămâie și mentă
Limonadă cu lămâie și adaos de zmeură
Limonadă de mentă
Băuturi de casă cu alcool
Lichior de vișine - Vișinată
Lichior de cireșe - Cireșată
Lichir de afine - Afinată
Lichior de zmeură - Zmeurată
Rețete de 15 minute
Guacamole, pastă mexicană de avocado
Rețete de 30 de minute
Cartofi prăjiți cu fripteuza cu aer cald Air Fryer
Grădina de acasă
Grădina de legume
Livada de pomi fructiferi
O oază de liniște și relaxare
Preparate tradiționale
Jumări de porc crocante la exterior și fragede în interior
Retete culinare
Fripturi
Mușchi de vită la grill
Costiță de porc la grătar
Pastramă de oaie trasă la tigaie
Pulpă de porc cu garnitură de cartofi natur și sos de smântână cu parmezan
Mici cu cartofi prajiti
Piept de rață cu sos de merișoare
Fleică de porc la grătar cu cartofi noi și sos de chilli
Friptură de porc la grill cu cartofi prăjiți
Pulpă de porc la cuptor cu garnitură de orez și murături asortate
Ficat de curcan la tigaie
Friptură de porc la grătar cu sos de oțet balsamic de Modena
Friptură gata în 15 minute la cuptor Flavorwave turbo
Piept de pui la grill
Cotlet de porc cu os și legume sote
Afumătură de porc cu sote de fasole verde, morcov și păstârnac
Pulpă de porc cu legume trase la tigaie
Piept de pui tras la tigaie gata în 10 minute
Aperitive
Ouă umplute cu avocado
Ouă umplute cu smântână și maioneză
Salată boeuf
Carpaccio de somon
Tartar de somon
Idei de platouri cu aperitive
Bruschete
Humus de casă
Salată cu ton
Chipsuri de bacon (piept de porc)
Salata de vinete cu ceapă și maioneză
Supe, ciorbe
Supă de pui cu găluște de griș
Supă de pui cu tăiței
Ciorbă de perișoare
Ciorbă de fasole cu afumătură
Ciorbă de fasole păstăi cu suc de roșii
Supă cremă de dovleac
Supă de varză dulce
Supă de curcan cu legume
Ciorbă de afumătură
Supă de legume
Garnituri pentru friptură și rețete pentru cină
Cartofi cu paprika la cuptor
Cartofi prajiți la tigaie
Orez la cuptor (pilaf de orez)
Vinete umplute cu legume și cașcaval
Dovlecei pane
Legume la grătar
Spanac cu ouă ochiuri
Mămăligă (Polenta)
Cartofi cu mozzarella la cuptor
Sufleu de conopidă, cu cașcaval și sos de cilli dulce
Steak de conopidă la cuptor
Legume sote
Orez cu legume
Sote de fasole verde păstăi
Ghebe cu ardei copți servite ca garnitura la o friptură sau ca aperitiv
Cartofi natur
Vinete și dovlecei cu parmezan la cuptor
Fasole bătută cu ceapă caramelizată
Mămăligă cu brânză și ouă ochiuri la cuptor
Preparate cu carne
Fasole cu ciolan afumat
Sărmăluțe moldovenești in foi de viță
Ardei umpluti cu amestec de carne de pasăre si porc
Pulpă de vițel cu sote de morcov si cartofi natur
Ciulama din piept de pui cu ciuperci și smântâmă
Musaca de cartofi cu carne tocată de vită
Chiftele din carne tocată de porc
Mazăre cu cârnați
Varză dulce cu afumătură
Cârnați de casă cu cartofi la cuptor
Pulpă de vită cu ciuperci și morcov
Ficat de vită la tigaie (grill)
Rasol de vită cu garnitură de legume natur și sos de hrean
Sărmăluțe în foi de varză dulce
Mușchiulet de porc cu orez și salată
Pui cu ardei copt și ceapă
Friptură cu sos, ciuperci și piure de cartofi
Piept de pui tras la tigaie cu garnitură de orez
Piept de pui cu bureți de pădure și sos de usturoi
Legume la cuptor cu prosciutto
Dovlecei umpluți cu carne tocată de vită
Șnițel crocant din pulpă de porc și cartofi dulci
Chiftele cu sos
Tocăniță de cartofi cu cârnați afumați
Afumătură la grătar cu garnitură de cartofi cu rozmarin
Rasol de porc cu ghebe, cartofi la cuptor și hrean
Cartofi noi la cuptor cu chiftele
Mușchi de porc afumat cu brocoli și conopidă
Jambon de curcan cu ciuperci și sos de samântână dulce
Mâncare de cartofi cu carne la garniță și varză murată
Preparate cu pește și fructe de mare
File de somon cu cartofi natur, sos de smăntănă și piper
Merluciu cu legume
File de somon cu sparanghel
Somon cu garnitură de spanac și dovlecei
Păstrăv la Air Fryer, sos de smântână cu usturoi și mămăligă
Doradă regală la grătar
Cod de Alaska pane cu sote de mazăre
Saramură de crap
Inele de calamar pane
Creveți in sos de unt și usturoi
Creveți în cuib de cartofi
Paste
Lasagna
Pene cu sos de roșii, parmezan si busuioc
Pappardelle cu piept de pui și parmezan
Spaghete bolognese
Paste cu ton
Paste cu sos Alfredo
Tagliatelle cu mușchi file și brănză cedar
Paste cu prosciutto, sos de smântână și busuioc
Pappardelle cu surimi și sos de smântână cu parmezan
Paste cu legume (rețetă de post)
Pad Thai (variantă adaptată de copiii mei pentru gustul nepoților))
Pad Thai cu creveți
Farfalle cu tofu, suncă presată și broccoli
Spaghetti carbonara
Fusilli cu ardei, sos de smântână și prosciutto
Farfalle cu ciuperci și mozzarella
Tagliatelle cu prosciutto, brânză ”burata”și busuioc
Specialități de ”Farfalle Italiene” cu șuncă crud-uscată și sos alb cremos
Salate
Salată de morcov, dovlecel si ardei kapia
Salată de rucola si varză roșie
Salată de castraveți, roșii și ardei kapia
Salată orientală
Salata de rucola, rosii cherry, castraveti si ardei
Salată de varză
Salată aperitiv de avocado cu mango și legume
Salată de fenicul cu tije de apio și varză roșie
Salată aperitiv de sfeclă roșie cu avocado, nuci, brânză și ouă
Dulciuri, preparate de patiserie și panificație
Dulciuri de casă, torturi și prajituri
Prăjitură pufoasă cu vișine
Tiramisu cu frișcă și mascarpone
Prăjitură cu mere
Clătite clasice umplute de fructe, gem și diferite toppinguri
Prăjitură turnată cu brânză de vaci
Bezele
Vafe simple sau cu miere și fructe
Pancakes/clatite americane
Vafe cu înghețată și fructe
Prăjitură cu iaurt
Eclere cu cremă de vanilie și frișcă
Tartă cu cremă de brânză și fructe
Tartă cu mere și mascarpone
Prăjitură cu mere, nucă și caramel
Pandișpan pufos cu cacao
Cremă de zahăr ars
Prăjitură cu rahat și nuca în foi de napolitană
Cremă de vanilie pentru torturi și prăjituri
Prăjitură cu cremă de mascarpone, frișcă și fructe de pădure
Minitarte cu cremă de vanilie și fructe
Ciocolată de casă
Produse de patiserie și panificație
Cozonac moldovenesc cu nucă
Plăcinte moldovenești cu brânză dulce
Mucenici moldovenești
Gogoși fragede cu iaurt
Cornulețe fragede cu rahat, sau magiun și nucă
”Turte” de cartofi cu brânză de vaci
Saleuri făcute în casă din aluat foietaj
Pâine de casă cu miez pufos și coajă crocantă pentru toate gusturile
Pâine de casă, moale, pufoasă, perfectă pentru sandwich
Mic dejun
Ouă ”ochiuri” cu prosciutto la cuptor
Omletă cu carne la ”garniță”
Omletă cu ceapă și usturoi verde
Ouă ochiuri
Kaiser cu ouă ochiuri și roșii cherry
Omletă cu brânză și legume
Ouă fierte
Orez cu lapte - mic dejun pentru ”pitici”
Cămara pentru iarnă
Legume conservate pentru iarnă
Gogonele îm saramură
Suc de roșii
Pastă de ardei cu ceapă și roșii pentru ciorbe și tocănițe
Gogoșari și conopidă la oțet
Ghebe marinate conservate pentru salată
Ceapa călită pentru gătit, conservată pentru iarnă
Castraveți în saramură
Ardei iuți la oțet pentru iarnă
Ceapă marinată pentru salate
Legume congelate în diferite combinații și forme pentru iarnă
Conopidă în saramură (fără oțet)
Ardei copți conservați pentru iarna
Pepeni verzi în saramură pentru iarnă
Varză în saramură conservată pentru iarnă
Pastă de ardei copți
Pastă dulce de ardei pentru iarnă
Vinete coapte pe grătar conservate pentru iarnă
Zacuscă de ghebe
Fructe conservate pentru iarnă
Gem de coacăze roșii
Gem de zmeură fără semințe
Gem de caise
Smochine deshidratate
Compot de struguri
Chipsuri de mere
Gem de prune (magiun)
Dulceață de dovleac plăcintar
Jeleu de smochine
Sosuri de fructe și legume pentru iarnă
Sos de coacăze roșii pentru friptură
Sos de cireșe pentru friptură
Sos de vișine pentru friptură
Sos de merișoare pentru friptură
Sos de chilli dulce-picant
Sos de usturoi cu leuștean verde pentru consum imediat
Sos chimichurri (sos de pătrunjel)
Sos de smântână cu usturoi
Pesto de busuioc rețetă pentru iarnă
Preparate de post
Iahnie de fasole roșie și albă
Ardei umpluți cu orez
Tocatiță de cartofi și salată asortată
Ciorbă de legume
Ghebe tocate trase la tigaie
Tagliatelle cu ciuperci, ceapă caramelizată și sos pesto
Salată de vinete - preparat de post
Ciulama de ciuperci - preparat de post
Pilaf de orez cu urzici
Parppandelle cu dovlecei, ciuperci și porumb dulce
Preparate pentru masa de Paște
Ouă umplute cu caviar
Rosii cherry umplute cu cremă de brânză
Trei platouri care se completează pe o masă festivă
Aperitiv pentru copii - ciupercuțe
Platou cu smochine
Ouă vopsite
Pască cu brânză dulce de vaci
Drob din piept de pui și pate de ficat
Pulpă de miel la tavă
Idei de rețete - Cum să ”reinventăm” porțiile mici de preparate rămase
Piept de pui cu smântână (ramas din ziua anterioară) și ouă ochiuri
Macaroane cu brânză
Preparate pentru masa de Crăciun
Piftie de porc
Sărmăluțe in foi de varză murată și afumătură
Tobă de casă
Cârnați tradiționali moldovenești
Șuncă fiartă preparată în casă
Caltaboș
Turtă dulce de Crăciun
Friptură de porc pentru masa de Crăciun
Curcan la cuptor pentru masa de Crăciun
Șuncă crudă - afumată pentru gratar sau preparate din carne
Mini-tarte cu somon și cremă de brânză
Canapele cu crostini și Foie Gras
Prăjitură cu bezea, nucă și cremă de cacao
Platou cu șuncă și tobă de casă
Păine cu Camembert, Cedar și brănză maturată
Fursecuri pregătite de nepoți din aluat dospit
Carne conservată ”la garniță”
Prăjitură ”Alba ca Zăpada”
Scutecele Domnului, turte de Crăciun sau Pelincile Domnului
Băuturi alcoolice și nonalcoolice
Limonadă
Limonadă cu lamâie, portocală și mentă
Limonadă cu căpșuni, lămâie și mentă
Limonadă cu lămâie și adaos de zmeură
Limonadă de mentă
Băuturi de casă cu alcool
Lichior de vișine - Vișinată
Lichior de cireșe - Cireșată
Lichir de afine - Afinată
Lichior de zmeură - Zmeurată
Rețete de 15 minute
Guacamole, pastă mexicană de avocado
Rețete de 30 de minute
Cartofi prăjiți cu fripteuza cu aer cald Air Fryer
Grădina de acasă
Grădina de legume
Livada de pomi fructiferi
O oază de liniște și relaxare
Preparate tradiționale
Jumări de porc crocante la exterior și fragede în interior
More
Retete culinare
Fripturi
Mușchi de vită la grill
Costiță de porc la grătar
Pastramă de oaie trasă la tigaie
Pulpă de porc cu garnitură de cartofi natur și sos de smântână cu parmezan
Mici cu cartofi prajiti
Piept de rață cu sos de merișoare
Fleică de porc la grătar cu cartofi noi și sos de chilli
Friptură de porc la grill cu cartofi prăjiți
Pulpă de porc la cuptor cu garnitură de orez și murături asortate
Ficat de curcan la tigaie
Friptură de porc la grătar cu sos de oțet balsamic de Modena
Friptură gata în 15 minute la cuptor Flavorwave turbo
Piept de pui la grill
Cotlet de porc cu os și legume sote
Afumătură de porc cu sote de fasole verde, morcov și păstârnac
Pulpă de porc cu legume trase la tigaie
Piept de pui tras la tigaie gata în 10 minute
Aperitive
Ouă umplute cu avocado
Ouă umplute cu smântână și maioneză
Salată boeuf
Carpaccio de somon
Tartar de somon
Idei de platouri cu aperitive
Bruschete
Humus de casă
Salată cu ton
Chipsuri de bacon (piept de porc)
Salata de vinete cu ceapă și maioneză
Supe, ciorbe
Supă de pui cu găluște de griș
Supă de pui cu tăiței
Ciorbă de perișoare
Ciorbă de fasole cu afumătură
Ciorbă de fasole păstăi cu suc de roșii
Supă cremă de dovleac
Supă de varză dulce
Supă de curcan cu legume
Ciorbă de afumătură
Supă de legume
Garnituri pentru friptură și rețete pentru cină
Cartofi cu paprika la cuptor
Cartofi prajiți la tigaie
Orez la cuptor (pilaf de orez)
Vinete umplute cu legume și cașcaval
Dovlecei pane
Legume la grătar
Spanac cu ouă ochiuri
Mămăligă (Polenta)
Cartofi cu mozzarella la cuptor
Sufleu de conopidă, cu cașcaval și sos de cilli dulce
Steak de conopidă la cuptor
Legume sote
Orez cu legume
Sote de fasole verde păstăi
Ghebe cu ardei copți servite ca garnitura la o friptură sau ca aperitiv
Cartofi natur
Vinete și dovlecei cu parmezan la cuptor
Fasole bătută cu ceapă caramelizată
Mămăligă cu brânză și ouă ochiuri la cuptor
Preparate cu carne
Fasole cu ciolan afumat
Sărmăluțe moldovenești in foi de viță
Ardei umpluti cu amestec de carne de pasăre si porc
Pulpă de vițel cu sote de morcov si cartofi natur
Ciulama din piept de pui cu ciuperci și smântâmă
Musaca de cartofi cu carne tocată de vită
Chiftele din carne tocată de porc
Mazăre cu cârnați
Varză dulce cu afumătură
Cârnați de casă cu cartofi la cuptor
Pulpă de vită cu ciuperci și morcov
Ficat de vită la tigaie (grill)
Rasol de vită cu garnitură de legume natur și sos de hrean
Sărmăluțe în foi de varză dulce
Mușchiulet de porc cu orez și salată
Pui cu ardei copt și ceapă
Friptură cu sos, ciuperci și piure de cartofi
Piept de pui tras la tigaie cu garnitură de orez
Piept de pui cu bureți de pădure și sos de usturoi
Legume la cuptor cu prosciutto
Dovlecei umpluți cu carne tocată de vită
Șnițel crocant din pulpă de porc și cartofi dulci
Chiftele cu sos
Tocăniță de cartofi cu cârnați afumați
Afumătură la grătar cu garnitură de cartofi cu rozmarin
Rasol de porc cu ghebe, cartofi la cuptor și hrean
Cartofi noi la cuptor cu chiftele
Mușchi de porc afumat cu brocoli și conopidă
Jambon de curcan cu ciuperci și sos de samântână dulce
Mâncare de cartofi cu carne la garniță și varză murată
Preparate cu pește și fructe de mare
File de somon cu cartofi natur, sos de smăntănă și piper
Merluciu cu legume
File de somon cu sparanghel
Somon cu garnitură de spanac și dovlecei
Păstrăv la Air Fryer, sos de smântână cu usturoi și mămăligă
Doradă regală la grătar
Cod de Alaska pane cu sote de mazăre
Saramură de crap
Inele de calamar pane
Creveți in sos de unt și usturoi
Creveți în cuib de cartofi
Paste
Lasagna
Pene cu sos de roșii, parmezan si busuioc
Pappardelle cu piept de pui și parmezan
Spaghete bolognese
Paste cu ton
Paste cu sos Alfredo
Tagliatelle cu mușchi file și brănză cedar
Paste cu prosciutto, sos de smântână și busuioc
Pappardelle cu surimi și sos de smântână cu parmezan
Paste cu legume (rețetă de post)
Pad Thai (variantă adaptată de copiii mei pentru gustul nepoților))
Pad Thai cu creveți
Farfalle cu tofu, suncă presată și broccoli
Spaghetti carbonara
Fusilli cu ardei, sos de smântână și prosciutto
Farfalle cu ciuperci și mozzarella
Tagliatelle cu prosciutto, brânză ”burata”și busuioc
Specialități de ”Farfalle Italiene” cu șuncă crud-uscată și sos alb cremos
Salate
Salată de morcov, dovlecel si ardei kapia
Salată de rucola si varză roșie
Salată de castraveți, roșii și ardei kapia
Salată orientală
Salata de rucola, rosii cherry, castraveti si ardei
Salată de varză
Salată aperitiv de avocado cu mango și legume
Salată de fenicul cu tije de apio și varză roșie
Salată aperitiv de sfeclă roșie cu avocado, nuci, brânză și ouă
Dulciuri, preparate de patiserie și panificație
Dulciuri de casă, torturi și prajituri
Prăjitură pufoasă cu vișine
Tiramisu cu frișcă și mascarpone
Prăjitură cu mere
Clătite clasice umplute de fructe, gem și diferite toppinguri
Prăjitură turnată cu brânză de vaci
Bezele
Vafe simple sau cu miere și fructe
Pancakes/clatite americane
Vafe cu înghețată și fructe
Prăjitură cu iaurt
Eclere cu cremă de vanilie și frișcă
Tartă cu cremă de brânză și fructe
Tartă cu mere și mascarpone
Prăjitură cu mere, nucă și caramel
Pandișpan pufos cu cacao
Cremă de zahăr ars
Prăjitură cu rahat și nuca în foi de napolitană
Cremă de vanilie pentru torturi și prăjituri
Prăjitură cu cremă de mascarpone, frișcă și fructe de pădure
Minitarte cu cremă de vanilie și fructe
Ciocolată de casă
Produse de patiserie și panificație
Cozonac moldovenesc cu nucă
Plăcinte moldovenești cu brânză dulce
Mucenici moldovenești
Gogoși fragede cu iaurt
Cornulețe fragede cu rahat, sau magiun și nucă
”Turte” de cartofi cu brânză de vaci
Saleuri făcute în casă din aluat foietaj
Pâine de casă cu miez pufos și coajă crocantă pentru toate gusturile
Pâine de casă, moale, pufoasă, perfectă pentru sandwich
Mic dejun
Ouă ”ochiuri” cu prosciutto la cuptor
Omletă cu carne la ”garniță”
Omletă cu ceapă și usturoi verde
Ouă ochiuri
Kaiser cu ouă ochiuri și roșii cherry
Omletă cu brânză și legume
Ouă fierte
Orez cu lapte - mic dejun pentru ”pitici”
Cămara pentru iarnă
Legume conservate pentru iarnă
Gogonele îm saramură
Suc de roșii
Pastă de ardei cu ceapă și roșii pentru ciorbe și tocănițe
Gogoșari și conopidă la oțet
Ghebe marinate conservate pentru salată
Ceapa călită pentru gătit, conservată pentru iarnă
Castraveți în saramură
Ardei iuți la oțet pentru iarnă
Ceapă marinată pentru salate
Legume congelate în diferite combinații și forme pentru iarnă
Conopidă în saramură (fără oțet)
Ardei copți conservați pentru iarna
Pepeni verzi în saramură pentru iarnă
Varză în saramură conservată pentru iarnă
Pastă de ardei copți
Pastă dulce de ardei pentru iarnă
Vinete coapte pe grătar conservate pentru iarnă
Zacuscă de ghebe
Fructe conservate pentru iarnă
Gem de coacăze roșii
Gem de zmeură fără semințe
Gem de caise
Smochine deshidratate
Compot de struguri
Chipsuri de mere
Gem de prune (magiun)
Dulceață de dovleac plăcintar
Jeleu de smochine
Sosuri de fructe și legume pentru iarnă
Sos de coacăze roșii pentru friptură
Sos de cireșe pentru friptură
Sos de vișine pentru friptură
Sos de merișoare pentru friptură
Sos de chilli dulce-picant
Sos de usturoi cu leuștean verde pentru consum imediat
Sos chimichurri (sos de pătrunjel)
Sos de smântână cu usturoi
Pesto de busuioc rețetă pentru iarnă
Preparate de post
Iahnie de fasole roșie și albă
Ardei umpluți cu orez
Tocatiță de cartofi și salată asortată
Ciorbă de legume
Ghebe tocate trase la tigaie
Tagliatelle cu ciuperci, ceapă caramelizată și sos pesto
Salată de vinete - preparat de post
Ciulama de ciuperci - preparat de post
Pilaf de orez cu urzici
Parppandelle cu dovlecei, ciuperci și porumb dulce
Preparate pentru masa de Paște
Ouă umplute cu caviar
Rosii cherry umplute cu cremă de brânză
Trei platouri care se completează pe o masă festivă
Aperitiv pentru copii - ciupercuțe
Platou cu smochine
Ouă vopsite
Pască cu brânză dulce de vaci
Drob din piept de pui și pate de ficat
Pulpă de miel la tavă
Idei de rețete - Cum să ”reinventăm” porțiile mici de preparate rămase
Piept de pui cu smântână (ramas din ziua anterioară) și ouă ochiuri
Macaroane cu brânză
Preparate pentru masa de Crăciun
Piftie de porc
Sărmăluțe in foi de varză murată și afumătură
Tobă de casă
Cârnați tradiționali moldovenești
Șuncă fiartă preparată în casă
Caltaboș
Turtă dulce de Crăciun
Friptură de porc pentru masa de Crăciun
Curcan la cuptor pentru masa de Crăciun
Șuncă crudă - afumată pentru gratar sau preparate din carne
Mini-tarte cu somon și cremă de brânză
Canapele cu crostini și Foie Gras
Prăjitură cu bezea, nucă și cremă de cacao
Platou cu șuncă și tobă de casă
Păine cu Camembert, Cedar și brănză maturată
Fursecuri pregătite de nepoți din aluat dospit
Carne conservată ”la garniță”
Prăjitură ”Alba ca Zăpada”
Scutecele Domnului, turte de Crăciun sau Pelincile Domnului
Băuturi alcoolice și nonalcoolice
Limonadă
Limonadă cu lamâie, portocală și mentă
Limonadă cu căpșuni, lămâie și mentă
Limonadă cu lămâie și adaos de zmeură
Limonadă de mentă
Băuturi de casă cu alcool
Lichior de vișine - Vișinată
Lichior de cireșe - Cireșată
Lichir de afine - Afinată
Lichior de zmeură - Zmeurată
Rețete de 15 minute
Guacamole, pastă mexicană de avocado
Rețete de 30 de minute
Cartofi prăjiți cu fripteuza cu aer cald Air Fryer
Grădina de acasă
Grădina de legume
Livada de pomi fructiferi
O oază de liniște și relaxare
Preparate tradiționale
Jumări de porc crocante la exterior și fragede în interior
Dulciuri, preparate de patiserie și panificație
Dulciuri de casă, torturi și prajituri
Produse de patiserie și panificație
Google Sites
Report abuse
Page details
Page updated
Google Sites
Report abuse