Ingrediente
2 bucați trunchi de merluciu
roșii cherry - galbene si roșii (sau orice alt tip de roșii)
1 ardei kapia roșu
1 ceapă mare sau 2 medii
sucul de la 1/2 lămâie
o lingură ulei de măsline
busuioc
20 g unt
1 lingurită miere
usturoi granulat (opțional)
ulei pentru prăjit peștele
sare si piper proaspăt macinat
Se spală pestele, se sterge cu un prosop de hartie, se portioneaza si se asezoneaza cu sare, piper, usturoi granulat (optional). Stropim totul cu suc de lamaie si lasam sa se odihneasca pana pregatim celelalte ingrediente.
Separat calim rosiile si ardeiul kapia in jumatate din cantitatea de unt, la care adaugam o lingura de ulei de masline. Asezonam cu sare, piper si busuioc.
Calim ceapa peste care am pus o lingurita de miere separat, in untul ramas.
Luam o tava antiaderenta, amestecam legumele (ceapa calita + rosiile cherry + ardeiul kapia) si incercam sa le distribuim sub forma de "coronita".
Prajim pestele in ulei de floarea soarelui la foc iute 3-4 minute pe o parte si 3-4 minute pe cealalta parte.
In tava in care am asezat legumele calite, in centru distribuim rondelele de peste prajite anterior si introducem tava la cuptor, la temperatura de 180 grade pentru 10 minute.
Preparatul este gata, poate fi servit (nu lasati tava la cuptor prea mult timp deoarece, legumele isi vor schimba culoarea si vor deveni moi).
Pregătim roșiile cherry - roșii
Pregătim roșiile cherry - galbene
Tăiem rondele un ardei kapia
Tăiem grosier ceapa si o călim in unt
Curătăm peștele și il tăiem rondele 3-4 cm
Călim roșiile cherry, ardeii ,ceapa și formăm o coronită
Punem rondelele de pește prăjite in ulei și dăm la cuptor pentru 5-10 minute la 180 grade