o conserva naut (400 g)
2 linguri tahini (pasta de susan)
2 linguri zeama lamaie
1 catel usturoi
2 linguri ulei de masline extravirgin
un praf chimion (optional)
3 linguri apa
un praf generos boia de ardei dulce
sare, dupa gust
Mod de preparare
Pregatim ingredientele. Conserva de năut o punem intr-o sită, o scurgem de lichid, clătim năutul cu apă rece, curățăm usturoiul.
Intr-un mixer, punem năutul, usturoiul, pasta de susan, uleiul de măsline, sarea și chimionul. Mixăm totul 3-5 minute până devine o pastă omogenă, apoi completam cu 2-3 linguri apa rece, pana ce obtinem o pasta cremoasa.
Transferăm pasta obținută intr-un vas pentru servire, ornăm cu câteva boabe de năut, cateva picături de ulei (dacă aveți ulei de susan e perfect) și servim. Servim hummusul cu chipsuri de tortilla sau pe paine prajita.
Să aveți poftă !
Pregătim ingredientele
Conserva de năut o punem intr-o sită, o scurgem de lichid, clătim năutul cu apă rece
Intr-un mixer, punem năutul, usturoiul, pasta de susan, uleiul de măsline și chimionul
Mixăm totul 3-5 minute până devine o pastă omogenă
Transferăm pasta obținită intr-un vas pentru servire, ornăm cu câteva boabe de năut, cateva picături de ulei (dacă aveți ulei de susan e perfect) și servim. Să aveți poftă !