Ingrediente:
400 g fusilli
80 g șuncă prosciutto
roșii cherry
măsline tăiate rondele
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
50 g fulgi de parmezan
busuioc marunțit
4 linguri ulei de masline
sare si piper
busuioc verde
Mod de preparare
Eu am cules roșiile din grădina proprie dar le găsiți la supermarket în orice anotimp. La fel am procedat și cu ardeiul semiiute bulgăresc și cu busuiocul verde.
Spălăm și tăiem ardeiul roșu și verde fâsii sau orice altă formă după preferință.
Intr-o tigaie antiaderentă punem o lingură de ulei de măsline, adăudăm fâșiile de prosciutto. Lăsăm la foc mic 5-8 minute până se rumenesc ușor (capătă o culoare arămie - fară să se ardă).
Scoatem făsiile de prosciutto din tigaie intr-un bol și în uleiul rămas adăugăm roșiile cherry și fâșiile de ardei. Lăsăm la foc mic 3-5 minute până se călesc puțin și adăugăm măslinele tăiate rondele, și asezonăm cu sare, piper și busuioc.
Pastele le punem la fiert pentru 9 minute in apă cu puțină sare (conform instructiunilor de pe ambalaj). După 9 minute le scurgem de apă intr-o strecurătoare.
In vasul în care am fiert pastele, punem restul de ulei de măsline, adăugăm pastele, condimentăm cu sare, piper, busuioc, 1/2 din compoziția de rpșii cu ardei și parmezan.
Punem pastele intr-o farfurie, adăugăm fâșii de prosciutto,, presărăm fulgi de parmezan, busuioc verde și servim.
Să aveți poftă !
Eu am cules roșiile din grădina proprie dar le găsiți la supermarket în orice anotimp.
.... cu busuiocul verde
Spălăm și tăiem ardeiul roșu fâsii (și verde - opțional) sau orice altă formă după preferință.
Intr-o tigaie antiaderentă punem o lingură de ulei de măsline, adăudăm fâșiile de prosciutto. Lăsăm la foc mic 5-8 minute până se rumenesc ușor (capătă o culoare arămie - fară să se ardă).
Scoatem făsiile de prosciutto din tigaie intr-un bol și .....
..... în uleiul rămas adăugăm roșiile cherry. Lăsăm la foc mic 3-5 minute până se călesc puțin, .....
Adăugăm fâșiile de ardei roșu și verde și ....
.... măslinele tăiate rondele, și asezonăm cu sare, piper și busuioc.
Pastele le punem la fiert pentru 9 minute in apă cu puțină sare (conform instructiunilor de pe ambalaj). După 9 minute le scurgem de apă intr-o strecurătoare.
In vasul în care am fiert pastele, punem restul de ulei de măsline, adăugăm pastele, 1/2 din compoziția de roșii cu ardei, condimentăm cu sare, piper, busuioc și parmezan.
Punem pastele intr-o farfurie, adăugăm fâșii de parmezan, presărăm fulgi de parmezan și servim.
Să aveți poftă !