Ingrediente
1 kg costiță de porc marinată
1 zuchini galben (sau 2 mai mici)
1 zuchini verde
2 cepe roșii
1 ardei kapia roșu mare
2 linguri ulei vegetal
piper roșu (opțional)
sare și piper negru
Notă;
Dacă nu găsiți costiță marinată, o puteți marina singuri acasă cu un pliculeț de condimente pentru marinare uscată Fuchs
Mod de preparare
Spalăm bine legumele, ceapa o curatam de coaja și le taiem rondele de 8-10 mm. Condimentam cu sare și piper după gust
Dacă avem loc, putem pune toate legumele în același timp. Dacă nu, le punem în ture separate.
Punem pe un grătar (cuptorul vine la pachet cu doua gratare) carnea si setăm temperatura cuptorului la 260 grade celsius. Inchidem capacul cuptorului, lăsam carnea pentru 4-5 minute să se rumenească și pregătim al doilea gratar cu legumele tăiate anterior.
Ridicăm capacul (cuptorul rămâne pornit în continuare), scoatem grătarul cu carne, punem intâi gratarul cu legume peste care asezăm gratarul cu carne, pe care am intors-o pe cealaltă parte. Inchidem capacul cuptorului si mai lăsăm 4-5 minute sau până când caenea va fi rumenită frumos.
Costița (sau orice alt sortiment de carne aveti) se va rumeni frumos la exterior iar in interior va rămâne suculentă. În maxim 15 minute atât friptura cât și garnitura pentru friptură va fi gata.
Să aveți poftă !
Pregătim legumele
Curățăm ceapa și o tăiem rondele groase 8-10 mm. Spălăm și tăiem ardeiul si dovleceii rondele
Punem pe un grătar carnea si setăm temperatura cuptorului la 260 grade celsius
Lăsam carnea pentru 4-5 minute să se rumenească și pregătim al doilea gratar cu legumele tăiate anterior
Ridicăm capacul (cuptorul rămâne pornit în continuare), scoatem grătarul cu carne, punem intâi gratarul cu legume peste care asezăm gratarul cu carne, pe care am intors-o pe cealaltă parte. Inchidem capacul cuptorului si mai lăsăm 4-5 minute sau până când caenea va fi rumenită frumos.
Costița (sau orice alt sortiment de carne) se va rumeni frumos la exterior iar în interior va rămâne suculentă.
În maxim 15 minute atât friptura cât și garnitura pentru friptură va fi gata.
Să aveți poftă !