Ingrediente:
300 g tagliatele
80 g prosciutto crudo
125 g brânză ”burata”
3-4 linguri ulei de măsline pentru sos + 1-2 linguri pentru paste
1 ardei kapia
roșii cherry roșii și galbene
sare si piper
busuioc verde
cilli mărunțit (opțional)
Mod de preparare
Punem la fiert pastele in apă cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
Cât tipm fierb pastele, pregatim sosul. Într-o tigaie punem 3-4 linguri de ulei de măsline și adăugăm roșiile cherry, ardeiul kapia și călim 2-3 minute (de preferat ca roțiile să rămână cât mai întregi), după care adăugăm măslinele și mai călim incă 1 minut (totul la foc mediu spre mare pentru ca roșiile să-și păstreze forma)
Tăiem prosciutto bucăți marisoare (nu bucăți mici că se vor micșora la călit), îl călim pentru 2-3 minute la foc mediu și îl scoatem pe o farfurie.
Pastele le strecurăm (avem grijă să păstrăm puțină zeamă de la fiert pentru a regla consistența sosului), le amestecăm cu 1-2 linguri de ulei de masline, le condimentăm și le călim 2 minute la foc mic.
Pentru această rețetă vom folosi și o cutie de brânză ”burata”, care este o brânză moale pe care o omogenizăm bine și o adăugăm atunci când aranjăm farfuria sau putem să o amestecăm in conținutul pastelor atunci când le condimentăm .
Aranjăm pe farfurie, decorăm cu busuioc verde.
Să aveți poftă!
Punem la fiert pastele in apă cu sare conform instructiunilor de pe pachet
Cât tipm fierb pastele, pregatim sosul. Într-o tigaie punem 3-4 linguri de ulei de măsline și ...
... adăugăm roșiile cherry, ardeiul kapia și călim 2-3 minute (de preferat ca roțiile să rămână cât mai întregi)
După care adăugăm măslinele și mai călim incă 1 minut (totul la foc mediu spre mare pentru ca roșiile să-și păstreze forma)
Pentru această rețetă vom folosi și o cutie de brânză !burata”, care este o brânză moale pe care o omogenizăm bine.
Tăiem prosciutto bucăți marisoare (nu bucăți mici că se vor micșora la călit).
Călim prosciutto pentru 2-3 minute la foc mediu și ....
... îl scoatem pe o farfurie.
Pastele le strecurăm (avem grijă să păstrăm puțină zeamă de la fiert pentru a regla consistența sosului), le amestecăm cu 1-2 linguri de ulei de masline, le condimentăm și le călim 2 minute la foc mic. Putem adăuga și burata dacă dorim, sau o putem lăsa pentru decorul farfuriei.
Aranjăm pe farfurie, decorăm cu busuioc verde.
Să aveți poftă!