Ingrediente
0,800 kg și jumătate de cartofi
50 g mozzarella
150 gr măsline negre si verzi
1 ceapă roșie
o legătura de ceapă verde
2 gogoșari la oțet
2 linguri ulei
50 ml oțet 6 grede
50 ml apă
1 linguriță zahăr
sare si piper dupa gust
Ingrediente
0,800 kg și jumătate de cartofi
3 ouă fierte
150 gr măsline negre si verzi
1 ceapă roșie
o legătura de ceapă verde
2 gogoșari la oțet
2 linguri ulei de masline
50 ml oțet 6 grede
50 ml apă
1 linguriță zahăr
sare si piper dupa gus
Mod de preparare
Spălăm cartofii și îi lăsăm la fiert în coajă in apa in care am pus putina sare, aproximativ 20 de minute sau până intră furculița usor. După ce au fiert, îi scurgem de apa in care au fiert și îi lăsăm să se răcească de tot (altfel se vor sfărâma), după care îi decojim.
Taiem cartofii cuburi mari, ii punem intr-un bol incapator, adaugam restul ingredientelor - gogoșarii tăiați felii subtiri, măslinele tăiate rondele (sau puteți să le lăsați intregi) si ceapa tăiată ”peștișori”.
Într-un pahar adaugam uleiul, oțetul (sau suc de lămâie, ce preferați), apa, sarea si zahărul si amestecam până se omogenizează și se topesc ingredientele solide.
Punem dresingul obtinut in bolul cu cartofi amestecam ușor si lăsăm 10-15 minute la frigider ca ingredientele sa-și dezvolte aromele.
Asezăm compozitia obtinută pe o farfurie si ornăm cu frunze de salata verde si cu ouă fierte tari si tăiate sferturi.
Mai puteti orna cu mozzarella (sau parmezan) dat pe razatoare, iar pentru varianta "de post" renuntati la oua sau branzeturi.
Sa aveti pofta !
Spălăm cartofii și îi lăsăm la fiert în coajă aproximativ 20 de minute sau până intră furculița usor. După ce au fiert, îi scurgem din apă și îi lăsăm să se răcească de tot (altfel se vor sfărâma), după care îi decojim.
Gogoșarii in tăiem felii subțiri
Taiem ceapa "pestisori"
Fierbem ouăle timp de 10 minute, le decojim, le lăsăm să se răcească
După ce s-au răcit le tăiem sferturi
Pregătim dressingul conform indicațiilor din retetă
Tăiem cartofii fierți și răciți, peste care adăugăm gogoșarii și măslinele tăiate rondele. Adăugăm si ceapa tăiată pestișori (după preferință) și dressingul pregătit anterior
Asezăm compoziția obținută pe o farfurie, ornăm cu frunze de salată verde și cu ouă fierte tari tăiate sferturi.
Să aveți poftă !
Mai puteti orna cu mozzarella (sau parmezan) dat pe razatoare, iar pentru varianta "de post" renuntati la oua sau branzeturi.
Sa aveti pofta !