Ingrediente:
150 g de fasole rosie fiartă
350 g fasole albă fiartă
ulei
o ceapă
un morcov
un pastarnac
1/2 dovlecel
un ardei gras roșu
o lingură pastă de roșii
puțin cimbru
sare
piper
Alegem fasolea, o spalam si o lasam in apa de seara, pentru a doua zi. A doua zi da fasolea la fiert in suficienta apa, dupa 30 minute schimba-i apa cu alta apa fiarta.
In acest scop, ajuta sa tii o alta cratita cu apa fiarta alaturi pe aragaz. Repeta procedeul de inca 2 ori, pentru a face fasolea cat mai putin indigesta.
Dupa ce schimbi ultima oara apa, lasa cratita la foc mic, cu capacul pus, pana ce fasolea este aproape fiarta.
Caleste ceapa taiata marunt, morcovul, pastarnacul si dovlecelul taiate cubulete, adauga o lingura de pasta de rosii, si lasa la foc mic inca 5 minute. Adaugati 75-100 ml apa, fasolea fiarta si lasati 10-15 minute la fiert la foc mic (descoperita, fara capac).
Cat fierbe fasole (10-15 minute), pregatiti platoul cu muraturi sau dupa sezon o salata de cruditati.
Preparatul este gata, trebuie doar sa-l savurati.
O metoda ieftina si la indemana oricui, este sa inlocuiti fasolea din piata (nefiarta) cu fasole prefiarta la cutie pe care o gasiti in orice supermarket (este foarte buna, va garantez).
Este o metoda foarte eficienta din mai multe pucte de vedere. In primul rand se reduce timpul de gatire de la aproximativ 2-2,5 ore la 20 de minute, ceea ce este foarte important avand in vedere gradul de ocupare a timpului de lucru.
Nu mai putin important este faptul ca in supermarket gasim mai multe sortimente de fasole in acelasi timp (care fierte acasa ar necesita timpi de fierbere diferiti) si putem face o combinatie, in asa fel incat ochiul consumatorului va fi foarte incantat, iar preparatul va avea un aspect si un gust deosebit.
Călim zarzavatul in puțin ulei, adaugăm 50 ml apă si fierbem 5 minute
Scurgem apa de la fasole
Adăugăm fasolea peste zarzavat si mai fierbem 10-15 minute
Să aveți poftă
Se servește cu gogoșari și conopidă la oțet sau salată în funcție de sezon