Ingrediente
500 g mazăre congelată
300 g cărnați de porc afumați (sau 300 g piept de pui)
1 morcov mediu
1 păstârnac mediu
3-4 lingurițe ketcup dulce
2 linguri pastă de ardei dulce
3 lingurițe cu vărf făina
sare
piper proaspăt măcinat
verdeață pentru ornat (marar,patrunjel,busuioc)
Mod de preparare
Tăiem cubulețe un morcov și un păstârnac
Mazărea congelata o fierbem 3 minute in apă cu puțina sare (fara sa o dezghetam, o punem direct atunci cand fierbe apa) și o scurgem de apă.
Cârnatul îl tăiem feliuțe de 2 cm grosime si il prajim intr-o tigaie cu putin ulei pana prinde culoare si aroma de prajit.
Intr-un bol punem 3 lingurițe de făină de grâu, 3 lingurițe ketcup dulce, sare, piper si 1/2 linguriță zahar (zaharul ajuta la desfacerea cocoloașelor formate de făină), adaugam 50 ml apa rece si amestecam bine pana la omogenizare. Daca raman cocoloase dupa omogenizare putem trece compozitia printr-o sita atunci cand o adaugam peste mazare.
Intr-o oală de 2-3 litri, punem 2 linguri de ulei, mazărea, morcovul si păstârnacul taiate cubulete, 2 linguri de pasta de ardei și adăugam apă până apa ajunge cu 1 cm sub nivelul mazării (400 - 500 ml).
Fierbem la foc mediu spre mic 10-15 minute, adăugăm cârnatul prăjit anterior și sosul de făina+ketcup. Mai fierbem incă 5 minute la foc mic (timp in care este necesar sa amestecam pentru a evita ca sosul sa se lipeasca de fundul oalei) până se omogenizează bine si se ingroasa sosul.
Gustam de sare si piper, mai adaugam daca este nevoie si putem servi. Este un preparat care poate fi facut intr-un timp foarte scurt, nu este pretentios ca si mod de preparare si este nesperat de delicios. Simplu si gustos. Sa aveti pofta !
Tăiem cubulețe un morcov și un păstârnac
Mazărea congelata o fierbem 3 minute in apă cu puțina sare și o scurgem de apă
Cârnațul îl tăiem feliuțe de 2 cm grosime
Intr-un bol punem 3 lingurițe de făină de grâu, 3 lingurițe ketcup dulce, sare, piper si 1/2 linguriță zahar (zaharul ajuta la desfacerea cocoloașelor formate de făină)
Intr-o oală de 2-3 litri, punem 2 linguri de ulei, mazărea, morcovul si păstârnacul și adăugam apă până apa ajunge cu 1 cm sub nivelul mazării.
Fierbem la foc mediu spre mic 10-15 minute, adăugăm cârnatul prăjit anterior și sosul de făina+ketcup. Mai fierbem incă 5 minute la foc mic până se omogenizează bine sosul și fierbe sosul.
Preparatul poate fi servit. Să aveți poftă !