Ingrediente
4 albusuri
260 g zahar tos
1/2 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare
Ouale se spala si se lasa la temperatura camerei 30 de minute.
Separati albusurile de galbenusuri (cu mare grija pentru ca, daca o picatura de galbenus cade in vasul cu albusuri nu mai puteti obtine bezeaua indiferent cat timp bateti albusurile).
Batem albusurile simple, fara zahar aproximativ 10 minute, sau pana cand obtineti o spuma densă, dupa care incepem sa punem cate o lingura de zahar bătând incontinuu, pana cand incorporam toata cantitatea.
Dupa ce am incorporat tot zaharul, adaugam sucul de lamaie si batem in continuare pana obtinem o compozitie tare (aproximativ inca 10 minute - la mixer) care, in momentul in care intoarcem vasul cu gura in jos nu va curge.
Din aceasta compozitie se vor face 2 tavi de bezele (in functie de cat de mari le formati). Compozitia ramasa dupa ce bagati prima tava la cuptor, trebuie tinuta la frigider pana incepeti sa formati a doua tava, altfel riscati ca bezeaua sa-si piarda din consistenta.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unu ”posh” si unui ”dui” stelat, formam bezelele. Nu va faceti griji procedeul este foarte simplu, pana si un copil reuseste.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 110 grade, timp de o ora. De retinut ca usa cuptorului nu trebuie deschisa inainte de trecerea timpului de coacere.
Dupa o ora, puteti sa scoateti tava din cuptor. Veti obtine bezele de un alb imaculat care si-au pastrat forma initiala.
Eu nu folosesc sare in compozitie deoarece, sarea absoarbe umiditatea din atmosfera si riscati ca bezelele voastre sa devina moi si lipicioase.
Pregătim bezeaua, batem albusurile fară zahăr 3-5 minute, după care adăugăm cțteva picături de lămâie și zahărul treptat, la viteză modetară a mixerului
La final bezeaua trebuie să fie fermă, adică să-și păstreze forma
Cu ajutorul unu ”posh” si unui ”dui” stelat, formam bezelele. Nu va faceti griji procedeul este foarte simplu, pana si un copil reuseste.
Introducem tava la cuptorul preâncălzit la 110 grade pentru o oră
Introducem tava la cuptorul preâncălzit la 110 grade pentru o oră
Scoatem din cuptor și lăsăm la răcit
Scoatem din tavă și lăsăm la răcit
Aranjăm pe platouri.
Aranjăm pe platouri.
Să aveți poftă !