Ingrediente
Pentru clătite
500 ml lapte
500 g făină
3 linguri zahăr
4 ouă
1 pliculeț praf de copt
1 esenţă de lămâie
1 esenţă de vanilie
un praf de sare
Pentru umplutură
afine
căpşuni
zmeură
coacăze
sirop de arțar
miere
ciocolată
Mod de preparare
Batem ouăle cu zaharul si sarea, adaugam esenţa de vanilie, cea de lămâie, laptele, apoi încorporam făina şi amestecam până când se omogenizează (pana compozitia nu mai are cocoloase).
După ce s-a omogenizat lăsăm compoziţia la odihna pentru 30 de minute. Ungem cu putin ulei o tigaie cu diametrul de aproximativ 15-20 cm care a fost preâncalzita (ne putem ajuta de o pensula) si adaugam cu un polonic din compozitia de clatite (cantitatea de compozitie variaza in functie de dimensiunea tigaii). Intindem compozitia uniform pe toata suprafata tigaii (rotind tigaia pana se acopera toata suprafata), coacem la foc mediu 2-3 minute, intoarcem clatita cu o spatula si mai coacem 2-3 minute.
Procedam astfel pana terminam de copt toata compozitia.
Cat timp a stat compozitia la odihna ne ocupam de umplutură.
Spalam fructele, le taiem cubulete sau felii (in functie de ce fructe avem) si le punem intr-un bol. Punem la îndemâna siropul de arțar, ciocolata, gemul, etc.
Dupa ce clatitele s-au racit, ungem fiecate clatita cu un strat subtire de umplutură, presaram fructele si inpachetam dupa preferinta.
Putem orna cu zahar pudra sau ciocolata topita. Clatitele pot fi umplute dupa imaginatia fiecaruia si in functie de fructele de care dispuneti la momentul respectiv. Sa aveti pofta.
Pregătim compoziția conform indicațiilor din rețetă
Coacem la temperatură medie 2-3 minute pe fiecare parte
Punem clătitele pe un platou
Pregătim și celelalte ingrediente pentru umplutură
Ornăm după preferință