Ingrediente
250 g paste parpandelle
2-3 linguri ulei de masline
15-20 capere
250 g surimi sticks
3 roşii (sau 8-10 roșii cherry)
sare și piper proaspăt măcinat
busuioc mărunțit
frunze de busuioc (pentru decor)
parmezan ras sau cipsuri de parmezan
pentru decor (opțional)
Pentru sos:
200 ml smântână dulce pentru gătit 32% grăsime
100 g parmezan ras
boabe de piper cayenne (opțional)
1/2 lingură suc de lămâie
1 lingură ulei de floarea-soarelui
sare
Mod de preparare
Spălăm roşiile, le scoatem cotoarele, le tăiem pe jumătate le punem, într-un castron.
Lăsăm la dezgheţat surimi. Surimi îl taiem cubuleţe sau orice formă doriți.
Încingem uleiul într-o tigaie antiaderentă, adăugăm cubuleţele de surimi le călim 5-6 minute la foc mediu spre tare. Scoatem surimi din tigaie și adăugam roșiile tăiate pe jumătate și ardeiul tăiat cubulețe. Amestecăm și oprim focul.
Pentru sos, punem într-o cratiță o lingură de ulei, smântâna, iar când aceasta dă în clocot reducem focul la mediu spre mic, adăugăm parmezanul ras, câteva boabe de piper cayenne (opțional) și omogenizăm până obținem o pastă.
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgem de apa în care au fiert nu înainte de a opri 100-150 ml pentru mai târziu (în eventualitatea că o să mai adăugăm în paste la final).
Pastele fierbinți le adăugăm in tigaie unde avem cuburile de surimi și rosiile călite anterior, amestecăm să se asezoneze gusturile, după care adăugăm caperele, asezonăm cu sare, busuioc mărunțit, piper proaspăt măcinat și amestecăm ușor.
Punem pastele pe farfurie, presărăm parmezan ras (eu am ales cipsuri de parmezan), busuioc verde tocat, sos de smântână cu parmezan și servim.
Să aveți poftă !
Spălăm roşiile, le scoatem cotoarele, le tăiem pe jumătate le punem, într-un castron.
Lăsăm la dezgheţat surimi.
Surimi îl taiem cubuleţe sau orice formă doriți.
Încingem uleiul într-o tigaie antiaderentă, adăugăm cubuleţele de surimi le călim 5-6 minute la foc mediu spre tare.
Scoatem surimi din tigaie și adăugam roșiile tăiate pe jumătate și ardeiul tăiat cubulețe. Amestecăm și oprim focul.
Dăm parmezanul pe răzătoarea mică.
Intr-o cratiță adăugăm 1 lingură de ulei, smântâna, iar când aceasta dă în clocot reducem focul la mediu spre mic, adăugăm parmezanul ras, câteva boabe de piper cayenne (opțional) și omogenizăm până obținem o pastă.
Astăzi am optat pentru parpandelle, timp de fierbere 7 minute.
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgem de apa în care au fiert nu înainte de a opri 100-150 ml pentru mai târziu (în eventualitatea că o să mai adăugăm în paste la final).
Pastele fierbinți le adăugăm in tigaie unde avem cuburile de surimi și rosiile călite anterior, amestecăm să se asezoneze gusturile, după care adăugăm caperele. condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat și amestecăm ușor.
Condimentăm cu sare, busuioc mărunțit, piper proaspăt măcinat și amestecăm ușor.
Punem pastele pe farfurie, presărăm parmezan ras (eu am ales cipsuri de parmezan), busuioc verde tocat, sos de smântână cu parmezan și servim.
Să aveți poftă !