Ingrediente
300 g piept de pui
30 g pastă de tamarid (poate fi inlocuită
cu 30 ml ketkup dulce)
3 linguri sos de soia
3 linguri zahăr brun
1 lingură oțet de orez
1 linguriță usturoi granulat
1 linguriță unt
4 linguri de ulei vegetal
sucul de la o limetă
1 pachet tăiței Nudeln
2 ouă
1 ardei gras roșu
1 brocoli marime medie
sare și piper
seminte de susan pentru decor
Mod de preparare
Taiem fâșii pieptul de pui.
Asezonam cu o lingură de sos de soia și piper după gustul tău. Atentie - sosul de soia este sărat așa că nu adăugăm sare in compoziție.
Punem pieptul de pui într-un wok sau într-o tigaie medie spre mare antiaderentă in care am pus 4 lunguri de ulei.
Gătim puiul pentru 6-8 minute la foc mediu spre mare amestecând încontinuu, adăugăm ardeiul tăiat fâșii si mai călim 1-2 minute.
Scoatem bucățile de pui pe o farfurie.
Intr-o oală adăugăm apă la fiert în care am dăugat puțină sare. Când dă în clocot, scufundăm căpățâna de borocoli și o lăsăm la fiert 5-6 minute. Scoatem din apă, clătim cu apă rece pentru a opri fierberea, desfacem in buchețele și punem deoparte.
Într-un bol mediu punem ketkup-ul, 2 linguri sos de soia, 2 linguri otet de orez, 2 linguri zahăr, 1 linguriță usturoi granulat, 1 linguriță unt, zeama de la o limetă și puțin piper.
Punem 1 pachet tăițeii la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet.
În tigaia din care am scos puiul, spargem 2 ouă și le lasăm 1 minut la foc Se amestecă ouăle, rupându-le în bucăți mici cu o spatulă în timp ce se gătesc.
Adaugăm în tigaie puiul și sosul pregătit în bol și omogenizează amestecul.
Punem în tigaie și tăițeii și amestecă din nou.
Punem pe o farfurie, presărăm câteva buchețele de brocolii pe care am opărit-o înainte 2 minute.
Presarăm câteva seminte negre de susan (opțional), sau conform rețetei autentice, 50 g de alune tocate mărunt.
Această rețetă este adaptată pentru nepoței, așa că eu am renunțat la alune și la ingredientele picante 😉.
Taiem fâșii pieptul de pui.
Asezonam cu o linguă de sos de soia și piper după gustul tău. Atentie - sosul de soia este sărat așa că nu adăugăm sare in compoziție.
Folosim tăiței destinați acestui preparat, dacă nu avem folosim orice alt tip de tăiței.
Punem pieptul de pui într-un wok sau într-o tigaie medie spre mare antiaderentă.
Gătim puiul pentru 6-8 minute la foc mediu spre mare amestecând încontinuu, adăugăm ardeiul tăiat fâșii si mai călim 1-2 minute.
Scoatem bucățile de pui pe o farfurie.
Punem 1 pachet tăițeii la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet.
Opărim pentru 2 minute capățâna de brocoli și o desfacem în buchețele.
În tigaia din care am scos puiul, spargem 2 ouă și le lasăm 1 minut la foc. Amestecăm. Adaugăm în tigaie puiul și sosul pregătit în bol și omogenizează amestecul.
Punem în tigaie și tăițeii și amestecă din nou.
Punem pe o farfurie, presărăm câteva buchețele de brocolii pe care am opărit-o înainte 2 minute și câteva seminte negre de susan (opțional)