Ingrediente
500-600 g cartofi dulci (3 cartofi mărime medie)
300-400 g pulpă de porc (sau piept de pui)
100 g fulgi de porumb
3 ouă
100 g faină albă
ulei pentru prăjit
sare și piper
Mod de preparere
Cartofii dulci îi spălăm, îi curățăm de coajă și îi tăiem bastonașe. Cartofii tăiați îi condimentăm cu sare, piper și 2 linguri de ulei vegetal și îi introducem la cuptor la 200 grade pentru 20-25 minute. Eu am ales sa-i prăjesc la AIR FRYER, la o temperatură de 205 grade pentru 25 minute.
Fulgii de porumb îi punem intr-o pungă și îi mărunțim cu ajutorul unui ciocan pentru șnițele (sau putem să-i mărunțim cu ajutorul unui blender).
Pulpa de porc o porționăm, o batem cu un ciocan de șnițele, o condimentăm cu sare și piper. Pulpa de porc astfel pregătită, o trecem prin făină, prin ou bătut și la final prin fulgii de porumb mărunțiți. Prăjim șnițelele în ulei incins, la foc mediu câte 4-5 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc frumos și le scoatem pe un platou.
Aranjăm pe un platou și servim.
Să aveți poftă !
Cartofii dulci îi spălăm, îi curățăm de coajă și îi tăiem bastonașe.
Pulpa de porc o porționăm, o batem cu un ciocan de șnițele, o condimentăm cu sare și piper.
Fulgii de porumb îi punem intr-o pungă și îi mărunțim cu ajutorul unui ciocan pentru șnițele (sau putem să-i mărunțim cu ajutorul unui blender).
Cam așa ar trebui să arate fulgii de porumb după mărunțire.
Cartofii tăiați îi condimentăm cu sare, piper și 2 linguri de ulei vegetal și îi introducem la cuptor la 200 grade pentru 20-25 minute.
Eu am ales sa-i prăjesc la AIR FRYER, la o temperatură de 205 grade pentru 25 minute.
Pulpa de porc pregătită anterior, o trecem prin făină, prin ou bătut și la final prin fulgii de porumb mărunțiți.
Prăjim șnițelele în ulei incins, la foc mediu câte 4-5 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc frumos și le scoatem pe un platou.
Să aveți poftă !