3 oua
3 linguri lapte
sare si piper proaspăt măcinat
1 legatură mărar (opțional)
20 g unt
2-3 linguri ulei
carne de porc de la garnită
Scoatem carnea de la borcan intr-o tigaie si o lasam la foc mic 3-5 minute ca sa topim untura in care a fost conservata. Scurgem toata aceasta untura topita si acoperim din nou cu ea carnea ramasa in borcan ca sa evitam formarea mucegaiului.
Punem untul la topit pe foc intr-o tigaie în 2-3 linguri de ulei, Batem ouăle cu un tel pâna fomnează ”bășici” , adaugăm laptele, omogenizăm. Punem carnea de la ”garniță”, care in prealabil a fost incalzită și eliminată grăsimea in care a fost conservată, adaugăm ouăle bătute, lasăm focul la moderat și amestecăm ușor (de fapt inpingem cu o paletă compoziția din toate părțile spre mijloc). Lăsăm să se rumenească pe o parte și intoarcem pe cealaltă parte, gustam de sare și piper (atenție carnea conservată are deja sare). Totul durează intre 3 și 5 minute. Preparatul este gata.
Servim cu legume proaspete, murături și nelipsită de la micul dejun pâine prăjită.
Punem untul la topit pe foc intr-o tigaie în 2-3 linguri de ulei, Batem ouăle cu un tel pâna fomnează ”bășici” , adaugăm laptele, omogenizăm. Punem carnea de la ”garniță”, care in prealabil a fost incalzită și eliminată grăsimea in care a fost conservată, adaugăm ouăle bătute
Lăsăm focul la moderat și amestecăm ușor (de fapt înpingem cu o paletă compoziția din toate părțile spre mijloc). În paralel putem face și o mămăligă
Lăsăm să se rumenească pe o parte și intoarcem pe cealaltă parte, gustam de sare și piper (atenție carnea conservată are deja sare).
Servim cu legume proaspete și nelipsită de la micul dejun pâine prăjită sau la cină alături de mămăligă și murături. Să aveți poftă !