Ingrediente:
tagliatele (sau orice alt fel de paste)
mușchi file sau alte mici bucățele de carne - porții mici rămase de la masa de ieri😉
brânzeturi
măsline
ulei de măsline
ardei kapia
roșii cherry (sau normale)
sare si piper
busuioc verde
cilli mărunțit (opțional)
Mod de preparare
Fierbem pastele cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pregătim restul ingredientelor, feliem mușchiul file sau orice alt tip de carne ramasa de la masa de ieri, spălam si curătăm de codițe roșiile , tăiem rondele maslinele si feliem ardeiul
Cât timp fierb pastele, pregatim sosul. Într-o tigaie punem 3-4 linguri de ulei de măsline, adăugăm roșiile și călim 2-3 minute, după care adăugăm fâșiile de carne și mai călim incă 2-3 minute.
Este timpul să adăugăm ardeiul și măslinele tăiate rondele. Mai călim 1 minut și reducem focul la minim
Pastele le strecurăm (avem grijă să păstrăm puțină zeamă de la fiert pentru a regla consistența sosului), le amestecăm cu 1-2 linguri de ulei de masline, le condimentăm și le călim 2 minute la foc mic.
Punem pastele și compozitia obtinuta anterior pe un platou si decoram cu ce avem - busuioc verde și pentru cine dorește cu cilli marunțit. Preparatul este delicios. Pofta buna!
Punem la fiert pastele in apă cu sare conform instructiunilor de pe pachet
Cât timp fierb pastele, pregatim sosul. Într-o tigaie punem 3-4 linguri de ulei de măsline, adăugăm roșiile și călim 2-3 minute
După care adăugăm fâșiile de carne și mai călim incă 2-3 minute. Este timpul să adăugăm ardeiul și măslinele tăiate rondele. Mai călim 1 minut și reducem focul la minim
Pastele le strecurăm (avem grijă să păstrăm puțină zeamă de la fiert pentru a regla consistența sosului), le amestecăm cu 1-2 linguri de ulei de masline, le condimentăm și le călim 2 minute la foc mic
Punem pastele și compozitia obtinuta anterior pe un platou si decoram cu ce avem - busuioc verde și pentru cine dorește cu cilli marunțit. Preparatul este delicios. Pofta buna!