200 g orez carmolino
150 g mazăre verde congelată
120 g porumb dulce
1/2 ardei gras tăiat cubulețe
1 morcov mărime medie
50 ml ulei vegetal
chilli măcinat (opțional)
sare și piper, după gust.
Mod de preparare
Cântărim orezul și îl clătim cu apă rece. Punem apă cu puțină sare la fiert intr-o cratiță iar când incepe să fiarbă reducem focul la mediu și lăsăm la fiert pentru 8-10 minute, după care îl scurgem de apă.
Mazărea o fierbem 3 minute, o clătim cu apă rece (ca să-i oprim fierberea și să rămână puțin crocantă) și o lăsăm intr-o sită la scurs. Scoatem porumbul din cutie și îl scurgem de zeamă. Tăiem cubulețe 1/2 ardei și morcovul.
Într-o tigaie punem uleiul, adăugăm morcovul, ardeiul și orezul și le călim la foc mediu pentru 6-8 minute. Adăugăm mazărea care a fost fiartă anterior, porumbul, asezonam ce sare și piper și mai călim 3-4 minute. Preparatul este gata, putem servi. Este o garnitură delicioasă alături de orice fel de friptură atât la gratar cât și la tigaie.
Să aveți poftă !
Cântărim orezul și îl clătim cu apă rece.
Punem apă la fiert intr-o cratiță iar când incepe să fiarbă reducem focul la mediu și lăsăm la fiert pentru 8-10 minute, după care îl scurgem de apă.
Mazărea o fierbem 3 minute, o clătim cu apă rece și o lăsăm intr-o sită la scurs.
Scoatem porumbul din cutie și îl scurgem de zeamă.
Tăiem cubulețe 1/2 ardei ...
... și morcovul.
Într-o tigaie punem uleiul, adăugăm morcovul, ardeiul și orezul și le călim la foc mediu pentru 6-8 minute.
Adăugăm mazărea care a fost fiartă anterior, porumbul și mai călim 3-4 minute. Asezonăm cu sare și piper. Preparatul este gata, putem servi. Este o garnitură delicioasă alături de orice fel de friptură atât la gratar cât și la tigaie.
Să aveți poftă !