sos rosu (sos ragu)
1 pachet foi de lasagna
500g carne tocată de mânzat
2 ouă pentru compoziția de carne + 1 ou pentru ”glazură”
usturoi granulat
4-5 linguri ulei
1 lingură pastă de ardei
1 cutie roșii pasate (sau suc de roșii)
sare și piper după gust
1/2 linguriță oregano
sos alb (sos de brânză)
250g mozzarella
200 g ricotta (sau 1 cutie de 200 g
crema de branza cu smantana Delaco)
100 g parmezan ras
2 oua
sare și piper după gust
1/2 lingurita de busuioc
Mod de preparare:
Sos roșu (ragu)
Se pune uleiul într-o tigaie la încins, se adaugă carnea tocată de mânzat și se lasă la călit, amestecând din când în când, până se elimină apa și capată usor aspectul de prăjit.
Se adaugă usturoiul, pasta de ardei dizolvată în 4-5 linguri de apă și cutia de rosii pasate.
Se condimentează după gust cu sare, piper și oregano.
Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert la foc mic cca 15minute, până sosul prinde consistență.
Se lasa la rece 10-15 minute
Sos alb
Sosul alb nu este chiar un sos, mai degrabă o compoziție, din trei feluri de branza extrem de aromată.
Se mărunțeste mozzarella cu o furculiță, se adaugă ricotta ( sau crema de branza Delaco), 3/4 din cantitatea de parmezan.
Se bat ouăle (ca pentru omleta), se adugă peste compoziția de brânză, se comdimentează cu sare, piper și busuioc.
Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă peste intregul amestec.
Se ia o tavă cu marginile mai înalte sau un orice vas aveți la îndemână și se începe montarea lasagnei. Se unge tava cu un strat sos roșu, se așează deasupra o foaie de lasagna (dacă folosiți foi de lasagna la cutie de la Barilla, este necesar să le scufundați în apă fierbinte pentru 30 de secunde inainte de a le utiliza). Peste foaie se pune un strat de un strat de sos roșu (ragu) și deasupra sosul alb (de brânză). Peste el se asează iar o foaie de lasagna și cele două sosuri, până se termină compoziția, ultimul fiind întotdeauna stratul de sos alb. Se bate oul ramas ca pentru omleta, se adauga peste ultimul strat de sos alb,se presară deasupra parmezanul ramas (1/4 din cantitatea totala)
Se introduce lasagna la cuptorul încalzit în prealabil la 180-190 grade, pentru cca 25-30 min, după care batem 1 ou cu o lingură de lapte si glazuram lasagna. Mai putem adăuga si putin parmezan ras si lasam inca 10-15 minute până lasagna devine rumenă .
Se lasă la răcit 5-10 min dupa care se poate servi.
Eu am folosit foi de lasagna proaspete de la Kaufland, sunt excelente
Se pune uleiul într-o tigaie la încins, se adaugă carnea tocată de mânzat și se lasă la călit, amestecând din când în când, până se elimină apa și capată usor aspectul de prăjit.
Se adaugă usturoiul, pasta de ardei dizolvată în 4-5 linguri de apă și cutia de rosii pasate.
Se condimentează după gust cu sare, piper și oregano.
Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert la foc mic cca 15minute, până sosul prinde consistență. Se adaugă patrunjelul tăiat mărunt
Amestecăm compoziția de carne (sosul ragu) cu ouăle
Sosul alb nu este chiar un sos, mai degrabă o compoziție, din trei feluri de branza extrem de aromată.
Se mărunțeste mozzarella cu o furculiță, se adaugă ricotta ( sau crema de branza Delaco), 3/4 din cantitatea de parmezan.
Se ia o tavă cu marginile mai înalte sau un orice vas aveți la îndemână și se începe montarea lasagnei. Se unge tava cu un strat sos roșu, se așează deasupra o foaie de lasagna. Peste foaie se pune un strat de sos roșu (ragu) și deasupra un strat de cremă de brânză
Așezăm a doua foaie de lasagna și cele doua sosuri
Procedăm la fel până terminăm foile sau sosurile (sau până am umplut vasul utilizat 😉)
Ultimul strat va fi intotdeauna de sos alb (cremă de brânză)
Răzuim deasupra parmezan
Introducem lasagna la cuptorul încalzit în prealabil la 180-190 grade, pentru cca 25-30 min, până lasagna se rumenește ușor .
După 30 de minute, batem 1 ou cu o lingură de lapte si glazurăm lasagna. Mai putem adăuga și puțin parmezan ras și lasam inca 10-15 minute până lasagna devine rumenă. Se lasă la răcit 5-10 min dupa care se poate servi.
Să aveți poftă !