Ingrediente
400 g paste (în cazul meu tagliatelle)
1/2 căpățănă de usturoi
330 g ciuperci champignon (1 borcan)
2 cepe roșii medii ca mărime (pot fi și albe)
80 - 100 ml ulei de măsline
100 g pesto de busuioc
sare
piper proaspăt măcinat
piper roșu cayenne (opțional pentru decor)
busuioc verde decor (opțional)
Mod de preparare
Eu am folosit tagliatelle, dar puteți folosi orice alt fel de paste, penne, fusilli, spaghete,etc.
Curățpm usturoiul, îl punem intr-un bol și îl introducem ma cuptorul ce microunfe pentru 2 minute la temperatură medie. Îl scoatem din uleiul aromatizat, îl punem pe o folie și îl zdrobim cu un ciocan de șnițele.
Ciupercile le scurgem de apă (eu am folosit ciuperci champignon la borcan- dacă aveți ciuperci proaspete, le spălați de impurități )
Punem intr-o tigaie uleilul aromatizat de la usturoi și călim pentru 3-4 minute ciupercile. Le scoatem într-un bol și urmează să călim ceapa (în același ulei).
Tăiem ceapa rondele subțiri, o punem în uleiul în care am călit ciupercileș adăugăm puțină sare și un praf de zahăr (pentru caramelizare) și o călim 3-4 minute la foc mediu până prinde o culoare aurie.
Fierbem pastele după indicațiile de pe ambalaj, le scurgem de apă, dar oprim 1-2 polonice din apa în care au fiert, adăugăm cepa călită și ciupercile, usturoiul zdrobit și sosul pesto (eu am folosit sos pesto făcut în casă dar puteți folosi foarte bine orice sos pesto din comerț) și omogenizăm bine compoziția. Gustăm de sare și piper iar dacă mai trebuie mai putem adăuga.
Preparatul este gata, aranjăm pe farfurie, decorăm cu busuic verde și boabe de piper rosu cayenne.
Să aveți poftă !
Eu am folosit tagliatelle, dar puteți folosi orice alt fel de paste, penne, fusilli, spaghete,etc.
Curățpm usturoiul, îl punem intr-un bol și îl introducem ma cuptorul ce microunfe pentru 2 minute la temperatură medie.
Îl scoatem din uleiul aromatizat, îl punem pe o folie și îl zdrobim cu un ciocan de șnițele.
Ciupercile le scurgem de apă (eu am folosit ciuperci champignon la borcan).
Punem intr-o tigaie uleilul aromatizat de la usturoi și călim pentru 3-4 minute ciupercile.
Le scoatem într-un bol și urmează să călim ceapa (în același ulei).
Tăiem ceapa rondele subțiri ...
... o punem în uleiul în care am călit ciupercileș adăugăm puțină sare și un praf de zahăr (pentru caramelizare) ....
.... și o călim 3-4 minute la foc mediu până prinde o culoare aurie.
Fierbem pastele după indicațiile de pe ambalaj.
Le scurgem de apă, dar oprim 1-2 polonice din apa în care au fiert.
Adăugăm cepa călită și ciupercile, usturoiul zdrobit.
Eu am folosit pesto de busuioc făcut în casă dar puteți folosi foarte bine din comerț.
Adăugăm și sosul pesto și omogenizăm bine compoziția. Gustăm de sare și piper iar dacă mai trebuie mai putem adăuga.
Preparatul este gata, aranjăm pe farfurie, decorăm cu busuic verde și boabe de piper rosu cayenne.
Să aveți poftă !