Ingrediente
1/2 baghetă
250 g foie gras proaspăt,
coacăze roșii sau orice alt fruct aveți la îndemână
câteva picături zeamă de lămâie,
piper roșu boabe
cristale de sare de mare
verdeață pentru ornat (opțional)
Mod de preparare
În primul rând introducem foie gras-ul câteva minute la congelator (aproximativ 10-15 minute), să se întărească putin. Îl vom putea tăia felii mult mult mai usor. Feliuțelor de foie gras le putem da o forma de stea cu una din formele folosite pentru turta dulce (opțional).
Tăiem și pâinea, felii de aproximativ 1 cm grosime și o punem in prăjitorul de pâine 2 minute (cât sa prinda culoare), o putem tăia sub forma de stea, după care punem pe fiecare câte o felie de foie gras, deasupra câteva boabe de puper roșu, câteva cristale de sare de mare, piper, stropim cu suc de lămâie și servim.
De reținut ca acest aperitiv trebuie facut cu maxim 10 minute inainte de a fi servit deoarece, foie gras-ul (pate de ficat de gâscă) are tendința să-si schimbe culoarea. Din aceasta cauza, acest aperitiv trebuie sa fie ultimul pe lista preparatelor pentru masa de Craciun.
Să aveți poftă !