Unele lichioruri care conțin fructe întregi cum ar fi vișinata, cireșata,etc. au menirea de a fi autentice. Ingredientele lor naturale vorbesc despre parfumul fructelor și despre binecuvântările naturii de pe meleagurile românești. Aroma lor intensă, îmblânzită de tăria alcoolului și fructele întregi le transformă în condimentul perfect pentru mese de poveste.
Limonada este o băutură răcoritoare făcută din zeamă de lămâie, apă și miere sau zahăr. Cea mai comună variantă a limonadei este cea făcută acasă, fără alte ingrediente adăugate.
Un cocktail pe bază de alcool are la baza o băutura spirtoasă (gin, rom, vodka, brandy, tequila, whiskey, lichior),amestecate cu alte băuturi, fie alcoolice, fie sucuri naturale sau carbogazoase, siropuri, lapte sau apă minerală, dar și cu diverse ingrediente, precum sosuri, miere, smântână, condimente etc.
Colorate, pline de fructe si cu un gust absolut divin, cocktailurile fara alcool sunt binevenite indiferent de ocazie si se prepara foarte simplu.