Ingrediente
400 g spaghete cu ou (sau orice alte paste)
parmezan măruntit
Pentru sos ragu:
300 g carne tocată vită
o ceapa
2 linguri pastă de ardei dulce
2 linguri ulei de măsline
300 ml suc de roșii
usturoi granulat
sare și piper proaspăt măcinat
busuioc măruntit (verde sau uscat)
Pentru decor:
busuioc verde (decor)
cipsuri din parmezan
Mod de preparare
Spaghetele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin „al dente”.
Pentru sosoul ragu, punem 2-3 linguri de ulei intr-o cratiță, calim ceapa taiata marunt si adăugam carnea tocată trecută prin sita mică, o condimentăm cu puțină sare și piper proaspăt măcinat și o călim la foc mediu (cu capac) 20-25 minute până scade sucul din carne și se rumenește puțin. Adăugam sucul de roșii, usturoi granulat, busuioc maruntit (verde sau uscat), potrivim de sare, piper și mai fierbem la foc mic compozitia timp de 5 minute. Putem adauga in compozitie si cateva fire de patrunjel tocat
Pastele le scurgem de apa in care au fiert, peste ele adaugam 2 linguri de ulei de masline, parmezan ras si busuioc verde maruntit.
Asezam pastele pe farfurie, adaugam peste sosul de carne, decoram cu busuioc verde si cipsuri de parmezan sau cu ce doriti si aveti la indemana.
Să aveți poftă !
Fierbem pastele după instrucțiunile de pe pachet
Scurgem pastele de apa in care au fiert, adăugăm 2 linguri de ulei de măsline, busuioc și parmezan mărunțit
Carnea o punem la călit in 2 linguri de ulei si o lăsăm la foc mediu 20-25 minute până capată o culoare aurie
Adăugăm sucul de roșii, busuioc, sare, piper, usturoi granulat și mai lăsăm la fiert 5 minute
Așezăm pastele pe farfurie, adăugăm compoziția de sos ragu, decorăm cu busuioc verde și cipsuri de parmezan