300 g paste pappardelle
150 g roșii cherry (roșii + galbene)
1/2 ardei semiiute verde și roșu (pentru decor)
2 lingurițe pesto de busuioc
200 g ciuperci (din conserva sau proaspete)
4 linguri ulei de măsline
50 g parmezan
busuioc mărunțit
busuioc verde - decor
3 l apă
sare și piper
Mod de preparare
Cumpărăm din comerț o pungă de paste pappardelle și un borcănel de pesto de busuioc (eu am folosit pesto făcut în casă).
Ciupercile le tăiem pe jumătate sau dacă sunt mici le lăsăm întregi, dovleceii îi feliem pe răzătoare și ardeii semiiuți îi tăiem rondele. Dăm pe răzătoare parmezanul, ca să-l avem pregătit.
Punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline și călim pentru 2-3 minute roșiile cherry la foc mediu spre mare având grijă să rămână intregi, după care adăugăm dovleceii feliați și mai călim 2-3 minute.
Punem pastele la foc în apă cu puțină sare și le fierbem după instrucțiunile de pe ambalaj.
Căt timp fierb pastele, adăugăm ciupercile peste ingredientele din tigaie și mai lasăm la foc mediu încă 2-3 minute.
Scurgem pastele de apa în care au fiert (nu clătim) și le punem inapoi in oală, în care am pus celelalte 2 linguri de ulei de măsline. Adăugăm cele 2 lingurițe de pesto, sare, piper, busuioc mărunțit, parmezanul și călim 2 minute.
Aranjăn pe farfurie, punînd în straturi paste + sos de rosii cu ciuperci + paste + sos de ciuperci și decorăm cu busuioc verde și rondele de ardei iute.
Să aveți poftă !
Cumpărăm din comerț o pungă de paste pappardelle.
Ciupercile le tăiem pe jumătate sau dacă sunt mici le lăsăm întregi, dovleceii îi feliem pe răzătoare și ardeii semiiuți îi tăiem rondele.
Cumpărăm un borcănel de pesto de busuioc (eu am folosit pesto făcut în casă).
Dăm pe răzătoare parmezanul, ca să-l avem pregătit.
Punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline și călim pentru 2-3 minute roșiile cherry la foc mediu spre mare având grijă să rămână intregi, după care ...
... adăugăm dovleceii feliați și mai călim 2-3 minute.
Punem pastele la foc în apă cu puțină sare și le fierbem după instrucțiunile de pe ambalaj.
Căt timp fierb pastele, adăugăm ciupercile peste ingredientele din tigaie și mai lasăm la foc mediu încă 2-3 minute.
Scurgem pastele de apa în care au fiert (nu clătim) și ....
.... le punem inapoi in oală, în care am pus celelalte 2 linguri de ulei de măsline. Adăugăm cele 2 lingurițe de pesto, sare, piper, busuioc mărunțit, parmezanul și călim 2 minute
Aranjăn pe farfurie, punînd în straturi paste + sos de rosii cu ciuperci + paste + sos de ciuperci și decorăm cu busuioc verde și rondele de ardei iute.
Să aveți poftă !