Ingrediente
350 g iaurt 10% grasime
180 g făină
1 ou
1 fiolă esență vanilie
1 fiolă esență lămâie
1 lingură zahăr
un praf de sare
10 g praf de copt (1 pliculeț)
Punem intr-un bol iaurtul, adaugam ouale, esenta de vanilie, praful de sare, zaharul
Amestecăm praful de copt cu faina si o adaugăm în compoziția de ouă. Omogenizam bine cu un tel de bucatarie aluatul rezultat și-l lasăm la odihnit 12-15 minute. Aluatul va avea textura moale, dar nu trebuie să fie lichidă. Este asemănător cu aluatul pentru rețeta clasică de clătite, dar mult mai consistent.
Punem ulei într-o cratiță sau într-o tigaie adâncă, așezată pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie spre mare.
Foarte importantă pentru reușita gogoșilor este intensitatea focului. Pentru început, acesta va fi la intensitate medie spre mare. Dar pe parcurs, aceasta se va mai micșora în funcție de cât de mult se înfierbântă uleiul.
Punem aluatul intr-un poș cu o decupare la vârf de aproximsiv 2-2.5 cm și cu o foarfecă de bucătărie tăiem bucăți de 2 - 2.5 cm lungime direct in vasul cu uleiul fierbinte. Lăsăm la rumenit pe o parte. Vom observa că iîn timpul rumenirii gogoșile se vor intoarce singure pe cealaltă parte. Vom obtine gogosi pline și pufoase la interior, cu o textura uniformă și foarte delicioase. Față de gogoșile clasice cu drojdie și frământare, vom obține un aluat delicios intr-un timp foarte scurt iar textura va fi net superioară.
Scoatem gogoșile rumenite pe platouri tapetate cu prosoape de hârtie absorbantă. Pot fi servite așa cum sunt (fără să fie pudrate cu zahăr) sau le putem decora cu zahăr pudră și fructe de sezon.
Să aveți poftă !
Pregătim ingredientele, eu am pregatit ingrediente pentru 2 porții 😉
Punem intr-un bol iaurtul, adaugam ouale, esenta de vanilie, praful de sare, zaharul
Amestecăm praful de copt cu faina si o adaugăm în compoziția de ouă. Omogenizam bine cu un tel de bucatarie aluatul rezultat și-l lasăm la odihnit 12-15 minute.
Cam asta ar trebui să fie consistența aluatului, un aluat ca de clatite dar mult mai consistent. Față de gogoșile clasice cu drojdie și frământare, vom obține un aluat delicios intr-un timp foarte scurt iar textura va fi net superioară.
Punem aluatul intr-un poș cu o decupare la vârf de aproximsiv 2-2.5 cm și cu o foarfecă de bucătărie tăiem bucăți de 2 - 2.5 cm lungime direct in vasul cu uleiul fierbinte.
Lăsăm la rumenit pe o parte. Vom obtine gogosi pline și pufoase la interior, cu o textura uniformă și foarte delicioase.
Vom observa că iîn timpul rumenirii gogoșile se vor intoarce singure pe cealaltă parte.
Scoatem gogoșile rumenite pe platouri tapetate cu prosoape de hârtie absorbantă.
Pot fi servite așa cum sunt (fără să fie pudrate cu zahăr) sau ...
... le putem decora cu zahăr pudră și fructe de sezon.
Să aveți poftă !