200 g paste penne
100 g măsline fară sâmburi
50 g boabe de porumb
150 g roșii cherry (galbene si roșii)
100 g pastă de rosii
busuioc
sare
50-60 g parmezan
2 l apă
piper
50 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Este indicat sa le fierbem mai al dente, deoarece ele isi vor continua gatirea in sosul de rosii. Pastram 50-100 ml din lichidul in care am fiert pastele, cu el vom subtia sosul in caz de nevoie.
Punem pe foc o tigaie in care adaugam uleiul de masline si pasata de rosii, sare, piper si busuioc. Adaugam rosiile cherry taiate si fierbem totul 5 minute. Adaugam 50 ml din lichidul de la fiertul pastelor (sau cat este nevoie).
Scurgem pastele de apa si le adaugam in sos. Fierbem 1 minut impreuna.
Aranjam pastele pe farfurie, adaugam maslinele taiate rondele, asezonam cu parmezan si decoram cu frunze de busuioc.