Ingrediente
500 g cartofi
2 linguri ulei
1 linguriță boia de ardei dulce
1 linguriță de usturoi granulat (opționa)
sare
piper
Mod de preparare
Am achziționat de curând o fripteuză cu aer cald Air Fryer. Ce puteam să fac mai ușor pentru a o testa decât cartofi prăjiți ?😉
Gătitul sănătos, fără ulei (sau cu foarte puțin ulei decât gătitul în tigaie), nu a fost niciodată mai ușor datorită friteuzei electrice cu aer cald.
Fiecare friteuza are propriile setari, asadar, trebuie sa citesti înainte manualul, pentru a vedea exact ce ai de facut. De regulă ai fie programe prestabilite, fie poți să ajustezi chiar tu timpul și temperatura. Este bine ca inainte de a introduce cartofii in coșul acesteia, friteuza sa fie preîncazită.
Daca programul e prestabilit, doar apeși pe butonul destinat. Simplu si rapid.
Pentru a prepara cartofii prăjiți, curățați cartofii și tăiați-i felii de aproximativ un centimetru grosime. Tăiem fiecare felie în bețe de un centimetru lățime și continuăm cu toate feliile până avem cartofii pregătiți pentru faza următoare. Eu am ales să-i tai cu un dispozitiv manual. Se găseste în comerț și are un preț pentru toate buzunarele.
Odată ce cartofii au fost tăiați, trebuie să-i lăsam la înmuiat într-un vas cu apă rece. Astfel eliminăm și o parte din amidonul pe care îl au cartofii, prevenind astfel ca ei să se lipească unul de celălalt la prăjire.
Înmuierea cartofilor in apa rece înainte de a-i prăji este opțională, dar este potrivită, limitând timpul la aproximativ 15 minute, ceea ce este suficient pentru a îndepărta cea mai mare parte din amidon.
Cât timp cartofii stau în apă, vom porni fripteuza Air Fryer. Setăm sertarul la temperatura de 205 grade celsius si pentru un timp de 25 minute.
Scoatem caerifii din apă, îi zvântăm cu ajutorul unui prosop de hârtie și îi transferăm intr-un bol. Adăugăm sare, piper, 1 linguriță de usturoi granulat și 1 linguriță de boia dulce de ardei. Amestecam ingredientele pentru uniformizare.
In sertarul fripteuzei vom pune cartofii, închidem sertarul și procesul de prăjire va începe. La jumătatea timpului (aproximativ - depinde de tipul de fripteuză pe care îl aveți), vom auzi un sunet de avertizare ceea ce inseamnă că ingredientele din sertar trebuie amestecate. Scoatem sertarul, amestecăm cartofii și introducem sertarul la loc. Procesul de prăjire va continua până la expirarea timpului.
La epirarea timpului, procesul de prăjite va fi gata, fripteuza se va opri, ceea ce elinină orice formă de ardere a acestora.
Scoatem cartofii din sertar, îi transferăm pe un platou (sau farfurie) și servim. Sunt delicioși, am obținut cartofi crocanți la exterior și fragezi în interior.
Să aveți poftă !
Am achziționat de curând o fripteuză cu aer cald Air Fryer. Ce puteam să fac mai ușor pentru a o testa decât cartofi prăjiți ?😉
Pentru a prepara cartofii prăjiți, curățați cartofii și tăiați-i felii de aproximativ un centimetru grosime. Tăiem fiecare felie în bețe de un centimetru lățime și continuăm cu toate feliile până avem cartofii pregătiți pentru faza următoare. Eu am ales să-i tai cu un dispozitiv manual. Se găseste în comerț și are un preț pentru toate buzunarele.
In sertarul fripteuzei vom pune cartofii, închidem sertarul și procesul de prăjire va începe. La jumătatea timpului (aproximativ - depinde de tipul de fripteuză pe care îl aveți), vom auzi un sunet de avertizare ceea ce inseamnă că ingredientele din sertar trebuie amestecate. Scoatem sertarul, amestecăm cartofii și introducem sertarul la loc. Procesul de prăjire va continua până la expirarea timpului.
La epirarea timpului, procesul de prăjite va fi gata, fripteuza se va opri, ceea ce elinină orice formă de ardere a acestora.
Scoatem cartofii din sertar, îi transferăm pe un platou (sau farfurie) și servim.
Să aveți poftă !