Ingrediente
200 g orez
800 ml lapte
2 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
sare
scorțosoară
După preferință mai puteți adăuga
fructe confiate
Mod de preparare
Într-o crăticioară de 2 l, punem la fiert 1 litru de paă iar când apa dă în clocot adăugăm orezul. lăsăm la fiert la foc mediu 5-8 minute după care, îi punem intr-o sită să se scurgă de apa în care a fiert. (nu clătim)
Separat punem laptele la fiert, iar când incepe să fiarbă adăugăm orezul care intre timp s-a scurs de apă.
Adăugăm un praf de sare, 2 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilat, reducem focul la mediu spre mic si îl lăsăm să fiarbă 15-20 minute. Amestecăm din când în când să nu se lipească.
După ce a fiert acesta poate fi pus în boluri, presărăm scorțisoară (care este si pe placul celor mici) și poate fi servit. După preferință mai puteți adăuga fructe confiate sau alte arome.
Să aveți poftă !
Într-o crăticioară de 2 l, punem la fiert 1 litru de paă iar când apa dă în clocot adăugăm orezul. lăsăm la fiert la foc mediu 5-8 minute după care, îi punem intr-o sită să se scurgă de apa în care a fiert. (nu clătim)
Separat punem laptele la fiert, iar când incepe să fiarbă adăugăm orezul care intre timp s-a scurs de apă.
Adăugăm un praf de sare, 2 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilat, reducem focul la mediu spre mic si îl lăsăm să fiarbă 15-20 minute. Amestecăm din când în când să nu se lipească.
După ce a fiert acesta poate fi pus în boluri, presărăm scorțisoară (care este si pe placul celor mici) și poate fi servit. După preferință mai puteți adăuga fructe confiate sau alte arome.
Să aveți poftă !