500-600 g vinete (2 vinete)
1 ceapă mică
1/2 linguriță usturoi granulat
sare
piper proaspăt măcinat
suc de lămâie (după gust)
1 linguriță muștar (pentru cremozitate)
Mod de preparare
Prima data se inteapa vinetele cu o scobitoare din loc in loc, astfel in timpul coacerii vinetele nu vor crăpa.
Vinetele se pot coace
- fie pe o tava de tabla subtire pe focul de la aragaz daca stati la boc, la foc mediu spre iute
- fie la cuptor, sau pe jar daca aveti posibilitatea si nu stati la bloc.
Se curata de coaja si se lasa la scurs, intr-o strecurătoare de plastic sau inox. In timpul prepararii incercati pe cat posibil sa folositi ustensile din lemn, plastic sau inox pentru a evita inegrirea lor.
Dupa ce vinetele s-au scurs , se toacă mediu sau mărunt cu ajutorul unui cutit de inox sau lemn. Eu le pun în bolul mixerului, adaug ceapa tăiată foarte mărunt și scursă de zeamă, usturoiul granulat, muștarul, sare și piper câte puțin, iar dacă este nevoie mai putem adăuga mai spre final (in funcție de gustul fiecaruia).
Punem compoziția intr-un pentru servire și o dăm la rece până în momentul servirii.
Să aveți poftă !
Alegem vinete sănătoase, le spălăm și le uscăm cu un prosop de hârtie.
Le coacem și le lăsăm 5 minute să se răcorească.
Le curățăm de coajă și le punem intr-o sită la scurs, după care le punem intr-un bol.
Le tocăm cu un cuțit de inox potrivit de mari, deoarece făcute la mixer ele se vor mai mărunți.
Le punem în bolul mixerului, adăugăm ceapa tăiată foarte mărunt și scursă de zeamă, usturoiul granulat, muștarul, sare și piper câte puțin, iar dacă este nevoie mai putem adăuga mai spre final (in funcție de gustul fiecaruia). mixăm 3-4 minute.
Punem compoziția intr-un pentru servire și o dăm la rece până în momentul servirii.
Să aveți poftă !