Ingrediente
200g roșii cherry (sau ro;ii coapte de grădină)
200g ardei gras roșu și galben
1 castravete fabio
2 fire de ceapă verde
frunze de rucola
Dressing
1 lingurita zahăr
1-2 linguri oțet 6 grade (sau o parte oțet )
4 linguri apă (sau două părți apă)
1/2 linguriță sare
1 linguriță ulei vegetal pentru salate (optional - eu nu folosesc
deoarece nu agreez gustul de ulei crud)
Mod de preparare
Spălați legumele și lăsați-le să se usuce sau le tamponati cu prosoape de hârtie.
Pentru castraveți, tăiați vârfurile si îi tăiați în jumătăți de cercuri (sau in sferturi depinde de marimea acestora si de preferinta dumneavoastra).
Tăiați roșiile cherry în jumatati sau sferturi în funcție de mărimea lor. Daca nu aveti rosii cherry, puteti folosi orice alt tip de rosii bine coapte, pe care le taiati cuburi sau felii. Rucola o spalati si o zvântati cu prosoape de hartie.
Taiati ardeii feliute potrivite ca marime.
Intr-un bol combinați toate legumele, amestecati si dati la frigider pentru 10 minute pana faceti dressingul.
Pentru dressing, puneti intr-un pahar sau bol mic zaharul, sarea, otetul si apa. Amestecati pana se topesc toate ingredientele. Scoateti bolul cu legumele din frigider, adaugati dressingul, amestecati.
Intr-un vas pentru servit, adaugam cateva frunze de rucola, o parte din compozitia de legume cu dressing pregatita anterior, din nou cateva frunze de rucola... si continuam asa straturi, pana terminam componentele
Spalăm si curățăm de cotoare roșiile, ardeii și castraveții
Spalam frunzele de rucola
Tăiem castraveții după preferință, jumătăți sau sferturi
Pregătim dressingul conform indicațiilor din retetă
Punem legumele taiate intr-un bol si asezonam cu dressing
Intr-un vas pentru servit, adaugam cateva frunze de rucola, o parte din compozitia de legume cu dressing pregatita anterior, din nou cateva frunze de rucola... si continuam asa straturi pana terminam componentele