Sa fii gazda unei petreceri sau sa organizezi masa de sarbatori pentru familie si prieteni poate parea un lucru greu, solicitant, dar daca te organizezi si esti atent la detalii cu siguranta toata lumea te va lauda. Partea buna este ca poti pune pe masa si platouri cu branzeturi, ce nu necesita gatire, salate, gustari sau sosuri precum guacamole, creme de branza, de masline, de peste. Gasiti mai jos toate sugestiile mele.
Platourile reci sunt o alegere excelentă pentru evenimente sau petreceri, deoarece sunt ușoare, delicioase și pot fi pregătite în avans. Iată câteva idei creative care vor impresiona cu siguranță invitații.
Chipsuri de bacon (piept de porc)
Chipsurile de bacon, adică din acel bacon pe care îl știm cu toții, șunculița aceea felii, ușor afumată, absolut delicioasă. Recunosc că mereu mi-a plăcut combinația dulce-sărat așa că, visez la aceste chipsuri de mult timp.
Ouăle umplute sunt un aperitiv care se pretează in general pentru mesele festive și este o idee bună atunci când vrem să reciclăm ouăle rămase de la Paște.
Carpaccio este un fel de mâncare italian tipic, așa că astăzi îl pregătim în felul nostru, din somon. Este foarte proaspăt și delicios.
Guacamole, pastă mexicană de avocado
Un aperitiv mediteranean fresh pe bază de avocado, și legume proaspete, completat de delicioasa pâine a casei sau a chipsurilor sărate
Cremos și cu o aromă fină, bogat in grasimi sănătoase provenite din uleiul de masline și tahini, humusul este un preparat versatil, pe care-l poți adapta in funcție de preferințe și care poate fi servit oricand, fie ca il consumi la micul dejun, ca aperitiv la masa de prânz sau la cină.
Ouă umplute cu smântână și maioneză
Diversitatea compozițiilor pentru acest preparat dau unei mese festive un aspect plăcut,
cu o coloristica deosebită.
Tartarul este ușor de preparat și sațios. Iti propun o reteța cu somon și avocado care o să vă răsfețe papilele gustative.
Pentru zilele toride de vară, în care nu vrei nici măcar să atingi ușa de la bucătărie, îți propun un preparat ușor, rapid, simplu și extrem delicios. Este vorba despre bruschete. Astăzi voi prezenta câteva rețete de bruschete ce pot fi preparate cu ușurință și pe care le vei savura cu sigurantă.
Salată aperitiv de avocado cu mango și legume
Salatele mixte sunt extrem de apreciate ca aperitiv, dar și ca fel principal și nu doar vara când temperaturile sunt ridicate, ci pe tot parcursul anului. Sunt ușor de preparat, țti ofera un plus de energie de-a lungul zilei și, mai ales, pot constitui un pranz sățios, pe care îl poți consuma liniștit la birou.
Salata boeuf este una dintre cele mai puțin calorice preparate și este nelipsită de pe masa românilor de sărbători. Modul de preparare se face după mai multe rețete, așa că m-am gândit să vă prezint și reteta după care eu o prepar de ani de zile.
Un preparat nelipsit de pe mesele românilor, piftia de porc cu usturoi este simplu de preparat, dar trebuie să ținem cont de câteva secrete dacă vrem să iasă perfectă. O piftie de porc cu adevărat reușită trebuie să fie limpede, fără grăsime deasupra, închegată bine – fără a se adăuga gelatină
Canapele cu crostini și Foie Gras
Canapelele de foie gras cu coacăze roșii sunt un aperitiv simplu de făcut și extrem de elegant, bun de pus pe o mesă festivă. Și asta cu prețul a maximum 15 minute de pregătire.
Salatele sunt preparate importante, deoarece sunt ușor de gătit, de mâncat și sunt, în același timp, sățioase, gustoase și sănătoase.
Salata de vinete cu ceapă și maioneză
Salata de vinete este unul dintre cele mai apreciate preparate in sezonul cald. Aroma intensă a vinetelor proaspăt coapte, accentuată de alte ingrediente aromatice, precum ceapa si usturoiul, dau acestei salate locul pe care îl merită in bucătărie.