Ingrediente
375 g creveți
30 g pastă de tamarid (poate fi inlocuită
cu 30 g ketkup dulce)
3 linguri sos de soia
3 linguri zahăr brun
1 lingură oțet de orez
1 linguriță usturoi granulat
1 linguriță unt
4 linguri de ulei vegetal
sucul de la o limetă
chili mărunțit (opțional)
1 pachet tăiței de orez Pad Thai
2 ouă
1 ardei gras roșu
1 brocoli marime medie
sare și piper
câteva rondele de ardei iute colorat
seminte de susan pentru decor
Mod de preparare
Scoatem ingredientele să le avem la indemână. Scoatem din pungă creveții și îi lăsăm la dezghețat. Punem în boluri separate cantitatea de ingrediente necesară rețetei.
Intr-o oală adăugăm apă la fiert în care am dăugat puțină sare. Când dă în clocot, scufundăm căpățâna de borocoli și o lăsăm la fiert 5-6 minute. Scoatem din apă, clătim cu apă rece pentru a opri fierberea, desfacem in buchețele și punem deoparte
După ce s-au dezghețat, creveții îi asezăm pe un prosop de hârtie la scurs.
Într-un bol mediu punem pasta de tamarind, 3 linguri sos de soia, 1 linguri otet de orez, 3 linguri zahăr, 1 linguriță usturoi granulat, 1 linguriță unt, zeama de la 1/2 limetă și puțin piper. Amestecăm.
Intr-un vas, punem 2 litri apă în care vom pune tăițeii de orez la inmuiat pentru o oră. Dacă vom fierbe tăițeii de orez, aceștia vor deveni lipicioși, așa că vom prefera să-i gătim direct in tigaie cu celelalte ingrediente.
După ce am pregătit toate ingredientele, iar tăițeii de orez au stat la inmuiat o oră, începem să pregătim preparatul. intr-o tigaie (sau wok), punem uleiul la incins, adăugăm creveții și călim la foc mediu spre tare pentru 3-4 minute până capătă o culoare rozalie. Transferăm creveții intr-un castron.
Punem tigaia pe foc, mai adaugam ulei (dacă mai este nevoie), apoi tofu și un praf de sare. Se prăjește timp de aproximativ 2 minute până devine frumos auriu.
Scoatem tofu, adăugam 2 ouă întregi, prăjim la foc mediu amestecând încontinuu.
Peste ouă, adăugam tofu, sosul Pad Thai pregătit inainte și amestecăm.
Adăugăm acum tăițeii de orez înmuiați și amestecăm pentru a se combina. Gătim pana cand taițeii sunt fragezi, dar încă elastici și amestecăm. Poate fi necesar să adăugăm puțină apă pentru a găti corect tăițeii. Avem grijă să nu adăugăm prea multă apă.
Când tăițeii sunt gata adăugăm creveții, jumătate din cantitatea de alune. Lăsăm preparatul pe foc mic spre mediu pentru 1-2 minute, amestecând.
Preparatul este gata. Așezăm pe farfurie și terminăm adăugând un câteva alunele rămase și un suc de lime.
Să aveți poftă ! 😉.
Scoatem ingredientele să le avem la indemână
Scoatem din pungă creveții și îi lăsăm la dezghețat.
Punem în boluri separate cantitatea de ingrediente necesară rețetei
Intr-o oală adăugăm apă la fiert în care am adăugat puțină sare. Când dă în clocot, scufundăm căpățâna de borocoli și o lăsăm la fiert 5-6 minute
Scoatem din apă, clătim cu apă rece pentru a opri fierberea, desfacem in buchețele și punem deoparte
După ce s-au dezghețat, creveții îi asezăm pe un prosop de hârtie la scurs.
Intr-un vas, punem 2 litri apă în care vom pune tăițeii de orez la inmuiat pentru o oră
Eu am pregătit și câteva rondele de ardei iute colorat pentru ornat (optional)
După ce am pregătit toate ingredientele, iar tăițeii de orez au stat la inmuiat o oră, începem să pregătim preparatul. intr-o tigaie (sau wok), punem uleiul la incins, adăugăm creveții și călim la foc mediu spre tare pentru 3-4 minute până capătă o culoare rozalie
Cam așa ar trebui să arate creveții când sunt gata. Transferăm creveții intr-un castron.
Punem tigaia pe foc, mai adaugam ulei (dacă mai este nevoie), apoi tofu și un praf de sare. Se prăjește timp de
aproximativ 2 minute până devine frumos auriu.
Scoatem tofu, adăugam 2 ouă întregi, prăjim la foc mediu amestecând încontinuu.
Peste ouă, adăugam tofu, sosul Pad Thai pregătit inainte și amestecăm.
Adăugăm tăițeii de orez
înmuiați și amestecăm pentru a se combina. Gatim pana cand taițeii sunt fragezi, dar inca elastici si amestecam. Poate fi necesar să adăugăm puțină apă
pentru a găti corect tăițeii. Avem grijă să nu adăugăm prea multă apă.
Când tăițeii sunt gata adăugăm creveții
Lăsăm preparatul pe foc mic spre mediu pentru 1-2 minute, amestecând.
Preparatul este gata. Așezăm pe farfurie și terminăm adăugând un câteva alune mărunțite și suc de lime. Să aveți poftă !