2 păstrăvi
1 lămâie
boia de ardei dulce
2-3 linguri ulei
sare
piper proaspăt măcinat
Pentru sosul de smântână cu usturoi (rețeta aici)
Pentru mămăligă (rețeta aici)
Mod de preparare
Dacă cumparati pastravul eviscerat, nu trebuie decât să îl spalati abundent cu apă rece înainte de a-l găti. Dacă doriti, îi puteți tăia în bucăți, însă dacă il lasam întreg, pastravul va avea un aspect mai plăcut atunci când îl vom servi.
Ștergem pastravul cu șervețele absorbante și îl condimentăm cu sare, piper, boia de ardei dulce, îl ungem cu 2-3 linguri de ulei, dupa care îi lasam la temperatura camerei 30 de minute. Dacă peștele trebuie tăiat și curățat, asigurați-vă că faceți asta foarte bine, pentru ca preparatul să aibă gustul dorit.
Pornim fripteuza, setăm programul la 195 grade celsius pentru 25 minute. Lăsăm fripteuza să se preâncălzească. După preâncălzire vom fi avertizați sonor că trebuie să intrăducem alimentele. Vom introduce păstrăvul, în cazul meu în cele 2 sertare și închidem sertarele.
Aproximativ la jumătatea timpului de coacere vom fi avertizați că este necesar să întroarcem peștele pe cealaltă parte. Putem observa că arată foarte bine.
Cât timp se gătește păstrăvul ne ocupăm de sosul de usturoi. Curățăm usturoiul, îl pisăm intr-un mojar, îl frecăm cu ulei, adăugăm smântâna și omogenizăm .
Când timpul a expirat, scoatem peștele din fripteuză și îl așezăm pe un platou. Servim alături de mujdei de usturoi și mămăliguță caldă.
Să aveți poftă !
Sărăm, condimentăm pastrăvul cu sare, piper, boia, îl ungem cu 2-3 linguri de ulei și îl lăsăm la odihna la temperatura camerei pentru 30 de minute
Pornim fripteuza, setăm programul la 195 grade celsius pentru 25 minute. Lăsăm fripteuza să se preâncălzească.
După preâncălzire vom fi avertizați sonor că trebuie să intrăducem alimentele. Vom introduce păstrăvul, în cazul meu în cele 2 sertare și închidem sertarele
Aproximativ la jumătatea timpului de coacere vom fi avertizați că este necesar să întroarcem peștele pe cealaltă parte. Putem observa că arată foarte bine.
Când timpul a expirat, scoatem peștele din fripteuză și îl așezăm pe un platou.
Cât timp se gătește păstrăvul ne ocupăm de sosul de usturoi.
Curățăm usturoiul, îl pisăm intr-un mojar, îl frecăm cu ulei, adăugăm smântâna și omogenizăm.
Servim alături de mujdei de usturoi și mămăliguță caldă.
Putem observa cât de bine este rumenit chiar și la interior.
Să aveți poftă !