Ingrediente
250 g orez carmolino
100-150 g urzici fierte și tocate
2 lingurițe vegeta (fără monoglucomat)
1 morcov mediu
1/2 ardei gras roșu
80-100 ml ulei de floarea soarelui
sare
piper
cilli măcinat (opțional)
1 litru apă pentru fiert orezul + 700 ml apă pentru compoziție
Mod de preparare
Urzicile (pe care trebuie să le avem deja pregătite când ne apucăm de gătit orezul) le spălăm în 2-3 ape, le punem la fiert în apă cu puțină sare pentru 2-3 minute (doar cât să se inmoaie puțin și să-și păstreze culoarea), după care le clătim cu apă rece (ca să oprim fierberea) și le tocăm la mână sau la mașina de tocat carne prin sita mică.
Intr-o oală pune 1 litru de apă și punem orezul la fiert pentru 8 minute la foc mediu din momentul în care apa începe să fiarbă. După ce au trecut cele 8 minute îl punem intr-o strecurătoare pentru a elimina apa în care a fiert (nu clătim).
Punem oala la loc pe foc mic, adăugăm uleiul, 2 lingurițe de vegeta (fară monoglucomat) și lăsăm 1-2 minute după care dăugăm orezul scurs. Călim orezul la foc mic pentru 2 minute amestecând încontinuu ca să nu se lipească de fundul oalei.
După ce am călit orezul adăugăm morcovul tăiat cubulețe, mai lăsăm 2 minute și adăugăm ardeiul tăiat. Călim toate ingredientele pentru încă 2 minute. Acum putem adăuga urzicile fierte și tocate, condimentăm cu sare și piper. Amestecăm cu o spatulă până când toate ingredientele s-au dispersat omogen. Adăugăm apoi 700 ml apă și lăsăm la foc mediu până când compoziția începe să fiarbă.
Transferăm totul intr-un vas de yena, acoperim vasul cu folie și îl introducem la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru 25-30 minute. După 30 de minute scoatem folia, oprim cuptorul și mai lăsăm 2-3 minute. Pilaful cu urzici este gata, este un deliciu, poate fi servit.
Să aveți poftă !
Intr-o oală pune 1 litru de apă și punem orezul la fiert pentru 8 minute la foc mediu din momentul în care apa începe să fiarbă.
După ce au trecut cele 8 minute îl punem intr-o strecurătoare pentru a elimina apa în care a fiert (nu clătim).
Punem oala la loc pe foc mic, adăugăm uleiul, 2 lingurițe de vegeta (fară monoglucomat) și lăsăm 1-2 minute după care ....
.... adăugăm orezul scurs. Călim orezul la foc mic pentru 2 minute amestecând încontinuu ca să nu se lipească de fundul oalei.
După ce am călit orezul adăugăm morcovul tăiat cubulețe, mai lăsăm 2 minute și ....
.... adăugăm ardeiul tăiat. Călim toate ingredientele pentru încă 2 minute.
Urzicile (pe care trebuie să le avem deja pregătite) le spălăm în 2-3 ape, le punem la fiert în apă cu puțină sare pentru 2-3 minute (doar cât să se inmoaie puțin și să-și păstreze culoarea), după care le clătim cu apă rece (ca să oprim fierberea) și le tocăm la mână sau la mașina de tocat carne prin sita mică.
Acum putem adăuga urzicile fierte și tocate, condimentăm cu sare și piper. Amestecăm cu o spatulă până când toate ingredientele s-au dispersat omogen.
Adăugăm apoi 700 ml apă și lăsăm la foc mediu până când compoziția începe să fiarbă.
Transferăm totul intr-un vas de yena ....
.... acoperim vasul cu folie și îl introducem la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru 25-30 minute.
După 30 de minute scoatem folia, oprim cuptorul și mai lăsăm 2-3 minute. Pilaful cu urzici este gata, este un deliciu, poate fi servit.
Să aveți poftă !
Poate fi servit alături de o salată de roșii+astraveți+tije de apio+ardei gras și varză roșie.
Să aveți poftă !