Ingrediente:
1 - 2 buc piept rață
1 - 2 morcovi potrivit de mari
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras rosu
câteva roții cherry
1/2 varză albă (aproximativ 800 g)
un vârf de linguriță de sare de lămâie
sare
piper măcinat
40 - 50 ml ulei (varza are nevoie de puțină grăsime)
Decor (opțional)
busuioc verde
boabe de piper roșu cayenne
Mod de preparare
Varza o curățăm de primele 2-3 frunze de deasupra și de cotor, după care o tăiem fideluță, mai maruntă sau mai mare după preferință. Tăiem ardeiul gras fășiii potrivite (sau cubulețe). Curătăm morcovul, îl spălăm și îl tăiem și pe acesta. Roșiile cherry le tăiem în sferturi, sau putem folosi orice alt tip de roșii de grădină avem.
Intr-o tigaie, punem uleiul și călim ardeii pentru 3-4 minute.
Intr-o oală, punem varza, adăugăm ardeii căliți anterior (inclusiv uleiul), morcovul tăiat, amestecăm ingredientele și completăm totul cu 300 ml apă. Dăm totul la fiert pentru 20-30 minute, la foc mediu. După primele 10 minute adăugăm și roșiile tăiate, sarea de lămâie, sare și piper măcinat.
Pieptul de rață se spală, se curăță de eventuale ”pene” rămase de la tranșare, se zvântă cu un prosop de hârtie și se lasă la temperatura camerei timp de 30 minute. După 30 minute, crestăm pielea pieptului de rață (ca în imagine) până aproape de carne (să evităm desprinderea), o condimentăm cu sare și piper și o punem cu pielea în jos intr-o tigaie ”rece” pe care o vom pune la foc iute. Rumenim carnea timp de 5 minute după care o întoarcem pe cealaltă parte și o mai ținem aproximativ 5 minute.
Așezăm pieptul astfel rumenit pe un platou îl introducem la cuptorul preîncălzit la 180-190 grade celsius pentru aproximativ : 6-7 minute pentru ”în sânge”, 9-10 minute pentru ”mediu” și 12-14 minute pentru ”bine făcut” .
Feliem pieptul de rață în bucăți de 1,0 - 1,5 cm grosime. preparatul este gata mai avem nevoie de o farfurie .
Aranjăm pe farfurie varza pregătită anterior și feliile de piept de rață. Decorăm cu busuioc și boabe de piper cayenne. Nu uitați să completați totul cu un ardei iute 😀
Să aveți poftă !
Varza o curățăm de primele 2-3 frunze de deasupra și de cotor, după care o tăiem fideluță, mai maruntă sau mai mare după preferință.
Tăiem ardeiul gras fășiii potrivite (sau cubulețe).
Curătăm morcovul, îl spălăm și îl tăiem și pe acesta.
Roșiile cherry le tăiem în sferturi, sau putem folosi orice alt tip de roșii de grădină avem.
Intr-o tigaie, punem uleiul și călim ardeii pentru 3-4 minute.
Intr-o oală, punem varza, adăugăm ardeii căliți anterior (inclusiv uleiul), morcovul tăiat, amestecăm ingredientele și completăm totul cu 300 ml apă. Dăm totul la fiert pentru 20-30 minute, la foc mediu. După primele 10 minute adăugăm și roșiile tăiate, sarea de lămâie, sare și piper măcinat.
Pieptul de rață se spală, se curăță de eventuale ”pene” rămase de la tranșare, se zvântă cu un prosop de hârtie și se lasă la temperatura camerei timp de 30 minute.
După 30 minute, crestăm pielea pieptului de rață (ca în imagine) până aproape de carne (să evităm desprinderea), o condimentăm cu sare și piper și ....
.... o punem cu pielea în jos intr-o tigaie ”rece” pe care o vom pune la foc iute. Rumenim carnea timp de 5 minute după care ...
.... o întoarcem pe cealaltă parte și o mai ținem aproximativ 5 minute.
Așezăm pieptul astfel rumenit pe un platou îl introducem la cuptorul preîncălzit la 180-190 grade celsius pentru aproximativ : 6-7 minute pentru ”în sânge”, 9-10 minute pentru ”mediu” și 12-14 minute pentru ”bine făcut”
Feliem pieptul de rață în bucăți de 1,0 - 1,5 cm grosime. preparatul este gata mai avem nevoie de o farfurie .
Aranjăm pe farfurie varza pregătită anterior și feliile de piept de rață. Decorăm cu busuioc și boabe de piper cayenne. Nu uitați să completați totul cu un ardei iute 😀
Să aveți poftă !