Ingrediente
1 pachet foietaj din comerț
1 ou
30-40 g parmezan
sare albă grunjoasă (de mare)
semințe de chimen
Mod de preparare
Găsiți în comerț multe tipuri de foietaj, luați ce credeți că vă convine. Eu folosesc aluat fraged pufos ”LINCO„ sau ”BELLA în formă congelată.
Decongelăm la temperatura camerei (nu forțat - timp de decongelare aproximativ 30-40 minute). Desfacem pachetul de aluat foietaj și îl aplatizăm ușor cu palmele.
Cu o pensulă ungem toată suprafața cu ou bătut, radem deasupra parmezan (sau cașcaval), presărăm puțină sare grunjoasă și câteva semințe de chimen. Cu o rozetă de patiserie, tăiem fâșii ca în imagine (lungi de 10-12 cm și late de 1,5 - 2 cm). Așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt lăsând loc intre ele de 1-1,5 cm.
Introducem tava la cuptorul preâncălzit la 190-200 grade pentru 25 de minute.
Scoatem pe un platou si servim. Sunt geniale 😉
Să aveți poftă !
Desfacem pachetul de aluat foietaj și îl aplatizăm ușor cu palmele.
Cu o pensulă ungem toată suprafața cu ou bătut, radem deasupra parmezan (sau cașcaval), presărăm puțină sare grunjoasă și câteva semințe de chimen. Cu o rozetă de patiserie, tăiem fâșii ca în imagine (lungi de 10-12 cm și late de 1,5 - 2 cm). Așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt lăsând loc intre ele de 1-1,5 cm.
Introducem tava la cuptorul preâncălzit la 190-200 grade pentru 25 de minute.
Scoatem pe un platou si servim.
Să aveți poftă !