500 g piept de curcan
500 g spate de curcan (carne cu os - nelipsită din ingrediente
pentru a obține o supă gustoasă)
3-4 morcovi
1 țelină potrivită
2 rădăcini de pătrunjel
3-4 radăcini de păstârnac
pătrunjel
crutoane pentru servit (opțional)
Mod de preparare
Pieptul de curcan se dezosează, spatele de curcan se spală bine de eventuale rămăsițe de organe (plămăni, etc) si se pun la fiert în apă cu puțină sare. Se spumează ori de câte ori este nevoie şi, după ce spuma nu se mai formează, se adauga legumele curatate si spalate.
După ce pieptul, carnea cu os si legumele au fiert, se scot, se strecoara supa (pentru a obtine o supa clara), supa o punem din nou pe plita si trecem la pregatirea legumelor si pieptului de pui, care intre timp s-au racit putin. Taiem legumele si carnea dupa preferinta, le adaugam in supa strecurată si asezonam cu sare si piper, dupa gust.
Pentru servire, puteti pregăti câteva crutoane. Tăiați cuburi câteva felii de pâine și le introduceți intr-o tavă la cuptor, la o temperatură de 160 grade celsius pentru 15-20 de minute sau până incep să se rumenească ușor.
Din acest moment supa poate fi servita,dupa preferinta se poate presara sau nu verdeata taiata marunt.
Pieptul de curcan se dezosează , spatele de curcan se spală bine de eventuale rămăsite de organe (plămăni, etc) si se pun la fiert în apă cu puțină sare. Se spumează ori de câte ori este nevoie.
Curățăm legumele și le spălam și le taiem bucati mari.
După ce spuma nu se mai formează, se adaugă legumele curățate si spălate.
Lasăm la fiert la foc mediu spre mic 30-40 minute sau până ce carnea și legumele sunt fierte. După ce carnea si legumele au fiert, se scot, se strecoară supa (pentru a obtine o supă clară), o punem din nou la foc ți trecem la tăierea legumelor și pieptului de curcan, care între timp s-au răcit puțin.
Eu am preferat să tai pieptul de curcan cuburi iar morcovul, păstârnacul, țelina felii potrivite ca mărime. Punem totul în supa strecutată deja, asezonăm cu sare și piper și lăsăm la foc mic până dă primul clocot. Oprim focul.
Pentru servire, puteti pregăti câteva crutoane. Tăiați cuburi câteva felii de pâine și le introduceți intr-o tavă la cuptor, la o temperatură de 160 grade celsius pentru 15-20 de minute sau până incep să se rumenească ușor.
Din acest moment supa poate fi servită, după preferință se poate presăra sau nu verdeață tăiată mărunt.
Să aveți poftă !