Ingrediente
400 g paste farfalle (fundițe 😉)
100 g suncă presată
100 g măsline fară sâmburi
150 g roșii cherry
150 g broccolli
1 ardei kapia roșu
1/2 ardei gras galben (opțional)
100 g brănză tofu (vegetală)
busuioc uscat mărunțit
busuioc verde (optional)
sare
piper proaspăt măcinat
apă pentru fiert pastele
piper boabe cayenne (roșu - opțional)
80 ml ulei de măsline
2 linguri ulei vegetal pentru prăjit sunca presată
Mod de preparare
Pregătim ingredientele : roșiile cherry le tăiem în jumătate sau dacă sunt mari în sferturi, ardeiul kapia îl tăiem rondele, ardeiul gras galben îl tăiem fâșii, măslinele rondele, tofu cuburi și broccoli o desfacem în buchețele mici (după ce o fierbem 5-6 minute în apă clocotită).
Prăjim sunca presata tăiată fâsii 3-4 minute la foc mediu spre tare până devine aurie și puțin crocantă amestecând incontinuu.(aveți grijă să nu se ardă).
Punem o tigaie pe foc, adaugam uleiul de măsline, apoi tofu și un praf de sare. Se prăjește timp de aproximativ 2 minute până devine frumos auriu.
Scoatem tofu din tigaie și adăugăm roșiile cherry (tăiate în acest caz), ardeiul kapia și cel gras galben. Călim 2 minute la foc mediu. Adăugăm măslinele tăiate rondele, broccoli desfăcut în buchețele mici și mai călim 1 minut după care, adăugăm sunca presată prăjită anterior, condimentăm cu sare, piper și busuioc mărunțit.
Cât timp facem sosul pentru paste, punem o oală cu apă la fiert și fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, în acest caz 7-8 minute. Scurgem pastele de apă (fără să le clătim), oprim intâi 100 ml din apa de la fiert pentru a adăuga în sos dacă este nevoie. Condimentăm cu sare, piper, busuioc mărunțit și opțional putem adăuga câteva boabe de piper cayenne.
Adăugăm sosul din tigaie peste paste, amestecăm, dacă mai este nevoie mai adăugăm puțină apă de la paste și gata, putem servi. Eu am preferat să adaug în farfurie straturi alternative de paste și sos.
Este delicios. Să aveți poftă !
Pregătim ingredientele conform indicațiilor de mai sus
Intr-o oală adăugăm apă la fiert în care am dăugat puțină sare. Când dă în clocot, scufundăm căpățâna de borocoli și o lăsăm la fiert 5-6 minute. Scoatem din apă, clătim cu apă rece pentru a opri fierberea
Odesfacem in buchețele și o punem deoparte
Prăjim sunca presata tăiată fâsii 3-4 minute la foc mediu spre tare până devine aurie și puțin crocantă amestecând incontinuu.(aveți grijă să nu se ardă)
Punem o tigaie pe foc, adaugam uleiul de măsline, apoi tofu și un praf de sare. Se prăjește timp de aproximativ 2 minute până devine frumos auriu.
Scoatem tofu din tigaie și adăugăm roșiile cherry (tăiate în acest caz), ardeiul kapia și cel gras galben. Călim 2 minute la foc mediu.
Adăugăm măslinele tăiate rondele, broccoli desfăcut în buchețele mici și mai călim 1 minut.
După care, adăugăm sunca presată prăjită anterior, condimentăm cu sare, piper și busuioc mărunțit.
Cât timp facem sosul pentru paste, punem o oală cu apă la fiert și fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, în acest caz 7-8 minute.
Scurgem pastele de apă (fără să le clătim), oprim intâi 100 ml din apa de la fiert pentru a adăuga în sos dacă este nevoie. Condimentăm cu sare, piper, busuioc mărunțit și opțional putem adăuga câteva boabe de piper cayenne
Adăugăm sosul din tigaie peste paste, amestecăm, dacă mai este nevoie mai adăugăm puțină apă de la paste și gata, putem servi. Eu am preferat să adaug în farfurie straturi alternative de paste și sos.
Este delicios. Să aveți poftă !