7 kg ardei gras roșu
2 linguri sare grunjoasă
100 ml ulei
100 g zahăr
Mod de preparare
Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se pun la scurs intr-un ciur pentru 10-15 minute după care, îi tăiem felii potrivit de mari pentru a putea sa-i dam la mașina de tocat.
Montăm la mașina de tocat sita cu găuri mici sau putem să-i dăm la robot, vom obține aproape o pastă.
Punem compoziția intr-o oala in care in prealabil am pus 100 ml ulei, dăm focul tare pănă începe să fiarbă după care reducem intensitatea focului la mediu spre mic. Lăsăm la fiert aproximativ 2-2,5 ore sau până compoziția scade la jumătate, timp in care amestecam in ea din cand in cand sa nu se lipeasca.
Se sterilizeaza borcane, se aseaza pe o tava metalica care va prelua socul termic si cu ajutorul unei linguri se pune pasta de ardei fierbinte in borcane. Se capseaza borcanele cu ajutorul capacelor si se intorc cu susul in jos pentru 10 - 15 minute, dupa care intoarcem borcanele in pozitie normala si lasam la temperatura camerei pana a doua zi. Aveti grija sa nu ramana goluri de aer in pasta cand o puneti in borcane.
Adoua zi, se etichetează si se transfera borcanele in camera de depozitare.
Este ideala a fi servita cu fripturi preparate la cuptor ca adaos pentru sosul de la friptură.
Sa aveți poftă !
Alegem ardei bune ciopți și sănătoși (fara portiuni verzi necoapte)
Îi curățam de semințe și cotpare și îi spălăm cu apă rece.
Îi punem la scurs intr-un ciur pentru 10-15 minute.
După care îi tăiem felii potrivit de mari pentru a putea sa-i dam la mașina de tocat.
Montăm la mașina de tocat sita cu găuri mici sau putem să-i dăm la robot.
Vom obține aproape o pastă
Punem compoziția intr-o oala in care in prealabil am pus 100 ml ulei, dăm focul tare pănă începe să fiarbă după care reducem intensitatea focului la mediu spre mic.
Cât timp fierbe compoziția de ardei ne ocupăm de sterilizarea borcanelor pe care, le vom pune la cuptor pentru minim
Lăsăm la fiert aproximativ 2-2,5 ore sau până compoziția scade la jumătate.
După ce compoziția a scăzut suficient de mult ca să arate ca o pastă, (nu este necesar să arate ca bulionul de roșii), o punem in borcane. Punem pasta in borcane sterilizate fierbinti (ne ajutam de o manusa de bucatarie), sigilam cu capace, le asezam pentru 10 minute cu ”susul în jos” pentru sterilizare
După 10 minute, le intoarcem in pozitie normala si le lasam la temperatura camerei pana a doua zi cand le etichetăm si le putem ducem in camera de depozitare (camara, beci, etc)